Rize Belediyesi tarafından hazırlanan Aşure'yi Rize Valisi Kemal Çeber , Belediye Başkanı Rahmi Metin ve RTEÜ Rektörü Hüseyin Karaman kendi elleriyle vatandaşlara ikram ettiler.

Etkinlikte bir açıklama yapan Belediye Başkanı Rahmi Metin, Maneviyatı büyük olan bu önemli günde evlerimizde sürdürmüş olduğumuz geleneği sokağa taşıyarak vatandaşlarımıza 2500 kase Aşure ikram ettiklerini belirterek sözlerine şöyle devam etti;

"Hicri yılbaşının başlangıcı kabul edilen Muharrem ayının 10'uncu günü olan Aşure Günü'nde Vatandaşlara hitap eden Belediye Başkanı Rahmi Metin; " Yıllar önce belediyemiz tarafından başlatılan geleneği bugün burada sürdürüyoruz. Tarihi bir geçmişi olan bu günle ilgili farkındalığın artması, insanlarımızın bu anlamlı ayları günleri hatırlaması noktasında düzenlemiş olduğumuz bir etkinliktir. İnşallah Cuma günü Şeyh camii önünde de Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Aşure dağıtımı olacak. Bu ay ikram edilecek aşurelerin birlik ve beraberliğimizin perçinleşmesine vesile olması en büyük arzumuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle başta Kerbela şehitleri olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anarken, Muharrem ayının dünya üzerinde barış, huzur ve mutluluk tohumlarının yeşermesine; gözyaşı ve zulmün sona ermesine vesile olmasını diliyorum" dedi.

Editör: TE Bilisim