Final Grubunda 5 maç sonunda 4'er galibiyet alan Tarsus Belediyesi ve Rize Belediyesi 2021-2022 sezonunda Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde mücadele etmeye hak kazandı.

Dünkü karşılaşmada Turgutlu Belediyespor'u 63-47 mağlup ettiğinden Tarsus Belediyesi karşılaşması öncesi 29 sayı farkla yenilgi halinde bile Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'ne yükselmeyi garantileyen Rize Belediyesi, bugün oynanan karşılaşmada Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'ne yükselebilmesi için mutlak kazanmak zorunda olan Tarsus Belediyesine 17 sayı farkla mağlup oldu.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin'in katkılarıyla kurulan ve ilk kez katıldığı şampiyonada dar kadro ve kısıtlı imkanlarla büyük bir başarı yakalayan Rize Belediyesi, bu mağlubiyetle grup ve final grubunda ilk kez mağlubiyet yaşadı. Gruplarda 6, final grubunda ise oynadığı 4 maçta rakiplerini mağlup eden Rize Belediyesi 11. maçta ilk yenilgisini yaşayarak Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'ne namağlup ve şampiyon olarak yükselme şansını kaybetti ve 2. olarak bir üst lige yükseldi. Rize Belediyesi, rakibine 8 sayı farkla kaybetse idi şampiyon olarak Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'ne yükselecekti.

7-12 Haziran tarihleri arasında Ankara Spor Salonu'nda (Küçük Salon) düzenlenen Türkiye Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi Final Grubu maçları bugün oynanan Rize Belediyesi - Tarsus Belediyesi karşılaşması ile sona erdi.

Tarsus Belediyesi'nin Kadınlar Basketbol Ligi'ne yükselebilmesi için mutlak kazanmak zorunda olması nedeniyle büyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşmada, ilk periyot karşılıklı sayılarla geçilirken bu periyodu Tarsus Belediyesi 14-12 önde tamamladı.

Editör: TE Bilisim