Sabah saatlerinde ilimizde yağmaya başlayan ve öğlen saatlerinde şehir merkezide dahil olmak üzere etkisini gösteren kar yağışıyla mücadeleye başlayan Rize Belediyesi ekipleri, öncelikli olarak ana yolları açık tutma gayreti içerisinde.

Yağışın etkili olduğu ilk andan itibaren şehrin üst mahallelerinde yürütmüş olduğu karla mücadele çalışmalarının yanı sıra, şehir merkezinde de aynı gayretle çalışmalarını yürüten ekipler, hastane, rehabilitasyon merkezi ve benzeri önemli alanların bulunduğu noktalarda titiz çalışmalar yürüterek yolların daima açık kalmasını sağlıyor.

EVİNDE HASTALARI OLANLAR 112 HATTINDAN İHBARDA BULUNUYOR...

Karla mücadele çalışmaları kapsamında Rize Belediyesinde oluşturulan kriz masası aynı zamanda 112 Çağrı Merkezi ile de koordineli çalışma içerisine girmiş durumda. Zamanı değerlendirmek ve aynı zamanda asılsız ihbarların önüne geçebilmek adına 112 sağlık hattı ile birlikte hareket eden Rize Belediyesi, evinde hastası olan vatandaşların 112 üzerinden ihbar vermesi durumunda iş makinesi desteği vererek yol açma çalışmalarında önceliği o bölgeye veriyor.

ŞEHİR MERKEZİ VE ZİRAAT YOKUŞUNDA KALDIRIMLAR TEMİZLENİYOR...

Makine destekli çalışmaların haricinde şehir merkezi ve ziraat yokuşu başta olmak üzere farklı noktalarda yaya ulaşımının kolay sağlanması adına da çalışmalar yürüten Rize Belediyesi, 80 üzerinde personeliyle yaya kaldırımlarında kürekle kar temizleme çalışması yapıyor.

Gece gündüz nöbetli şekilde devam eden çalışmalar kapsamında gece saatlerinde olası buzlanmalara karşı tuzlama araçları da hazır halde bekletiliyor.

MECBUR KALMADIKÇA ÖZEL ARAÇLARIN KULLANILMAMASI GEREKİYOR...

Yapılan çalışmaların aksamaması açısından vatandaşlarında ekiplere yardımcı olmaları gerekmektedir. Bu manada yapılacak olan karla mücadele çalışmalarında herhangi bir aksama yaşanmaması için vatandaşlarımızın öncelikle özel araçları ile trafiğe çıkmamaları, toplu taşıma araçlarını kullanmaları önem arz etmektedir. Özel araçları ile trafiğe çıkacak olan vatandaşlarımızın araçlarında kar lastiği ve zincir bulundurmaları gerekmektedir.

Ayrıca Belediyemizin yol açma çalışmalarına engel teşkil edecek şekilde cadde ve sokak kenarlarına parklanma yapılmaması gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim