İstanbul'da Şehit Mustafa Özel Spor Kompleksinde oynanan Kadınlar Basketbol Liginde 4. Hafta mücadelesinde Rize Belediyesi özellikle 2. Periyottan itibaren ortaya koyduğu mücadele ile Uludağ Basket NBSD'yi 66-47 mağlup ederek 3. Galibiyetini kazandı.

Karşılaşmaya Deniz Üstün, Arzu Asiye Özdemir, Eydina Topçu, Marie Elise Benson ve Aysude Yıldıztekin beşlisiyle başlayan Rize Belediyesinde Deniz 21, Arzu 18, Eydina 10, Benson 7, Aysude 6 ve Şule 4 sayı ile oynadı.

Karşılaşmaya Özge Karataş'ın 3 sayılık atışına engel olamayarak 3-0 yenik başlayan Rize Belediyesi, Deniz Üstün'ün serbest atış ve Aysude Yıldıztekin sayılarıyla 4-4 beraberliği sağladı. Karşılıklı sayıların ardından 5. Dakika oynanırken karşılaşmada ilk kez önce geçen Rize Belediyesi, skoru 7-6'ya getirdi. Daha sonra ev sahibi ekip tekrar öne geçti ve skoru önce 14-7'ye ardından 19-9'a getirdi. Deniz'in 2 faul atışını sayıya çevirmesiyle 1. Periyot 19-11 Uludağ Basket NBSD üstünlüğünde tamamlandı.

2. periyota Marıe Elıse Benson'ın basketiyle 19-13'ü bulan Rize Belediyesi, fırtına gibi başladığı bu periyotta rakibine 6,5 dakika sayı fırsatı vermedi ve etkili oyunuyla önce farkı kapadı, ardından 27-19 öne geçti. Etkili oyununu kalan dakikalarda da sürdüren Rize Belediyesi, devreyi 31-25 önde tamamladı.

Rize Belediyesi, 3. periyotta da üstünlüğünü sürdürerek bu periyodu 48-39 önde tamamladı.

Son periyotta farkı iyice açmaya başlayan Rize Belediyesi, karşılaşmadan da 19 sayı farkla 66-47 galibiyetle ayrıldı.

Karşılaşmanın ardından Rize Belediyesi kadın basketbol takımı galibiyetin sevincini yaşarken galibiyet pozu verdi.

Bu sonuçla Rize Belediyesi, ilk kez yer aldığı Kadınlar Basketbol Ligindeki ilk deplasman galibiyetini alırken, 4. Haftadaki 3. Galibiyetini kazanarak puanını 7'ye çıkardı.

Rize Belediyesi, 5. Haftada Rize'de 6 Kasım'da Antalya Güneşi ile karşılaşacak.

Editör: TE Bilisim