Geçmişi yaklaşık 27 yıla dayanan Müftü Mahallesi Dere yolu olarak bilinen yol, Rize Belediyesi tarafından aktif hale getiriliyor.
Bilindiği üzere dik ve engebeli arazi yapısına sahip olan Rize'nin, dağ başı ve şahin tepesi olarak bilinen noktalarına birçok farklı yollardan ulaşım sağlanmaktadır. Ancak dağ başı ve şahin tepesine ulaşım sağlayan yokuşlu yollara alternatif olarak düşünülen ve yıllar önce yapılan Müftü Mahallesi Dere yolu bozuk olması nedeniyle kısmen kullanılmaktaydı. Dağ başı mevkiine ulaşım olarak en düz konuma sahip dere yolu güzergahı aynı zamanda dağ başına yakın çeşitli üst mahallelere de alternatif ulaşımın sağlanabildiği bir yol güzergahı olarak biliniyor.
Yıllar sonra Rize Belediyesi tarafından 2021 yılı yatırım planına alınan dere yolunun, alt yapı çalışmaları geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Alt yapının ardından yol güzergahında Rize Belediyesi tarafından beton çalışması başlatıldı.
Betonlama çalışmasının tamamlanmasının ardından aktif olarak hizmete girecek olan dere yolu, dağ başına ve çevre mahallelere ulaşım sağlayacak ve aynı zamanda diğer yollara nazaran daha düz zemine sahip bir yol güzergahı olarak vatandaşa hizmet verecek.
Çalışmalarla ilgili bir açıklama yapan Müftü Mahallesi Muhtarı Abdullah Şentürk, "Dere yolu diye tabir ettiğimiz yol güzergahı bundan yaklaşık 27 yıl önce yapılmış ancak zemini bozuk olması dolayısıyla kısmen bazı vatandaşlarımız tarafından kullanılmaktaydı. Dağ başı mevkiine daha yakın ve düz zeminle ulaşım sağlayacak olan bu yol güzergahında, Rize Belediyemiz tarafından altyapı ve betonlama çalışmaları başlatıldı ve devam ediyor. Yapılan çalışma mahallemiz ve çevre mahalle sakinlerimiz tarafından da takdirle karşılandı. Şahsen bende Müftü Mahallesi muhtarı olarak çok memnun oldum ve bu yolun vatandaşlarımızın işini kolaylaştıracağına inanıyorum. Bu manada yıllar sonra yolun yapılmasında emeği geçen başta Rize Belediye Başkanımız Rahmi Metin olmak üzere, ilgili Başkan Yardımcımız ve teknik ekibe şahsım ve halkımız adına şükranlarımızı sunuyorum" dedi.
Rize Haberleri
Editör: TE Bilisim