Rize Baro Başkanı Avukat Ümit Peçe, Çin'in Vuhan kentinden Dünyaya yayılan ve tüm Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla bu yıl 5 Nisan Avukatlar Gününü buruk bir şekilde kutladıklarını kaydetti.

Baro Başkanı Peçe, yayımladığı mesajda, "Her yıl 5 Nisan'da kutladığımız Avukatlar günümüzü bu yıl malum virüs salgını nedeni ile buruk kutluyoruz. Bu günler de geride kalacaktır. Tıpkı geçen yıl konuştuğumuz mesleğin sorunlarının birçoğunu bu gün konuşmadığımız gibi.

Anayasamızda yargının kurucu unsuru ve bağımsız savunmanın temsilcileri olan biz avukatların ve yargının diğer kurucu unsuru olan sav ve karar merciinin de elbetteki önünde çözülmesi gereken bir sürü sorunu daha beklemektedir. Bütün bu sorunların çözüldüğü, daha adil, hızlı, erişilebilir, üstün bir hukuk devleti temennisi ile avukatlar gününü kutlar, ebediyete intikal etmiş meslektaşlarımız ile başta şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum." dedi.

Editör: TE Bilisim