Sezen YÜCE'nin moderatörlüğünü yaptığı, eğitimci-yazar Süleyman BELEDİOĞLU'nun da katıldığı programda Rektörümüz, Üniversitemizin akademik birimleri, burslar, barınma, kampüs olanakları, değişim programları, etkinlikler ve üniversitemiz ile ilgili birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Ülkemizin genç üniversitelerinden biri olmasına rağmen Üniversitemizin akademik kadro, akademik bölümler ve altyapı anlamında önemli gelişmeler yaşadığını ifade eden Rektörümüz, bugün Üniversitemizin 13 Fakülte, 3 Enstitü, 5 Yüksekokul ve 6 Meslek Yüksekokulu'nu bünyesinde barındırdığını söyledi. Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN: "Bu akademik birimlerde görev yapan 508'i öğretim üyesi olmak üzere toplamda 1208 akademik personel Üniversitemizde görev yapıyor. Mevcut öğrenci sayımız ise 18 bin. Türkiye'nin her ilinden öğrencimiz Üniversitemizi tercih etmiş durumda. Ayrıca, 48 farklı ülkeden 515 uluslararası öğrencimiz eğitim görmekte." dedi.

Fakültelerimiz, yüksekokullarımız, meslek yüksekokullarımız konusunda da bilgiler veren Rektörümüz, Üniversitemizin günden güne geliştiğini, fiziki imkanlarını hızla tamamladığını ve kurumsallaştığını belirtti.

Üniversitemizin altyapısı hakkında detaylı bilgiler vererek altyapı konusunu üç başlık altında toplayan Rektörümüz: " Altyapı denilince; sınıflar, derslikler, amfiler, konferans salonları gibi eğitim-öğretim altyapısı, bir diğeri; kütüphane, laboratuvarlar gibi AR-GE araştırma geliştirme altyapısı, bir de akademik kadro gündeme gelmektedir. Bu üç açıdan da baktığımızda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi 14 yıllık zaman zarfında önemli bir noktaya geldi. Üniversitemizin modern bir altyapısı var. Öğrenciler için son derece donanımlı ve yeterli fiziki şartlara sahip bir eğitim ortamı mevcut. AR-GE altyapısı anlamında baktığımızda Üniversitemizin bütün akademisyenlerine hitap eden Merkezi Araştırma Laboratuvarımız var, bunun yanında fakültelerimizin de kendi eğitim-öğretim anlamında daha çok öğrencilerimizin kullandığı birim laboratuvarları mevcut. Kütüphane konusunda ise, Merkezi Kütüphanemizde 300 binin üzerinde hem basılı, hem de elektronik kitap öğrencilerimizin hizmetindedir. Veri tabanı abonelikleri ile birlikte bu sayı çok daha yukarılara çıkıyor. 40 bin civarında süreli yayın Kütüphanemizde bulunmaktadır. Merkezi Kütüphanemizin yanı sıra birim kütüphanelerimiz de mevcut. Akademik kadro konusunda ise, 110'u profesör olmak üzere 508 öğretim üyemiz, toplamda ise 1208 akademik personelimiz Üniversitemizde öğrencilerimize hizmet vermektedir. AR-GE altyapısı anlamında Tıp Fakültemizin Klinik Simülasyon Eğitim Merkezi ülkemiz genelinde devlet üniversiteleri arasında donanımı ile tek olma özelliğini koruyor. Öğrencilerimiz teorik aldıkları bilgilerin tamamını bu merkezde uygulamalı şekilde öğreniyorlar." ifadelerini kullandı.

Üniversitemizin akademik başarılarından da söz eden Rektörümüz, üniversitelerin bir hedefinin de akademik performans ve başarılarını artırmak olduğunu hatırlatarak Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin 2000 yılından sonra kurulan 95 üniversite arasında akademik performans ve başarı açısından 11. sırada yer aldığını söyledi. Rektörümüz: "Ülkemizdeki 108 devlet üniversitesi arasında en fazla uluslararası yayın yapan 41. Üniversite durumundayız. Geçen yıl itibariyle TÜBİTAK'tan en çok proje alan 28. Üniversiteyiz. Uluslararası üniversiteler kategorisinde ise Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak biz ilk 2000 üniversite arasına girme başarısını göstermiş bir üniversiteyiz."şeklinde konuştu.

Programda, Üniversitemizin İSO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesine sahip bir üniversite olduğunun altını çizen Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, söz konusu belgeyi Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin tamamında aldıklarını kaydetti.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin bir devlet üniversitesi olduğunu hatırlatan Rektörümüz, Üniversitemizi destekleyen güçlü bir vakfımızın bulunduğunu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfının hem akademik personele hem de Üniversitemiz öğrencilerine ciddi anlamda destek verdiğini belirtti. Üniversitemiz Rektörü: "Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesini tercih eden başarılı öğrencilere aylık 1.500 TL, 1.000 TL ile 500 TL başarı bursu veriyoruz. Burslar eğitim öğretim hayatı boyunca devam ediyor. Üniversitemizin akademik başarısı ve burs desteği her yıl puanlarımızı yükseltiyor ve hem doluluk oranlarımız artıyor hem de dereceye giren öğrencilerin tercihi oluyoruz." ifadelerini kullandı.

Programın son bölümünde Üniversitemizi tercih edecek olan öğrencilere seslenen Rektörümüz: "Rize yeşil ile mavinin anavatanı ve çayın başkenti, yağmurun ülkesi ve bulutların şehridir. Öğrencilerin rahat bir şekilde eğitim öğretim hayatını sürdürdüğü bir ildir. Tercihte bulunacak öğrencilerimiz kesinlikle okumak istemedikleri bölümü yazmasınlar. Ama herkes mutlaka okumak istediği yeri yazsın. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak özellikle artılarla mezun olmak isteyen öğrencilerimizi Üniversitemize bekliyoruz. "dedi.

Editör: TE Bilisim