Rektörlük Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen ve Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ali BİLGİN, Prof. Dr. Ahmet İshak DEMİR, Prof. Dr. Adnan YILMAZ ve Üniversitemiz Genel Sekreteri Adnan ER'in hazır bulunduğu programa ilimizde görev yapan STK başkanları ile temsilcileri katıldı.

Üniversitemizin paydaşları olan sivil toplum kuruluşu temsilcilerine Üniversitemizin mevcut durumu, yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi veren Rektörümüz, STK temsilcilerinin görüş ve düşüncelerinden istifade etmek ve istişare amacıyla bir araya geldiklerini ifade etti.

Rektörümüz konuşmasına, Üniversitemizin program sayısı, akademik ve idari personel sayısı, öğrenci sayısı ve yıllara göre kitap sayılarını vererek başladı, " Üniversitemizde 2018 yılı itibariyle 3 Enstitü, 14 Fakülte, 5 Yüksekokul, 6 Meslek Yüksekokulu, 116 diploma programımız; 67 Profesör, 78 Doçent, 311 Dr. Öğr. Üyesi olmak üzere 456 öğretim üyesi, 210 Öğretim Görevlisi, 402 Araştırma Görevlisi ile toplam 1075 akademik personel, 388 idari personel, 332 sürekli işçi ve 25 sözleşmeli çalışanı ile toplam 1820 personelimiz bulunmaktadır. Akademik birimlerimizde 8100 ön lisans, 11290 lisans, 1557 yüksek lisans, 167 doktora ve 479 uluslararası olmak üzere toplam 21114 öğrencimiz eğitim öğretim görmektedir. Kütüphanemizde öğrencilerimiz ve akademisyenlerimizin çalışmalarında faydalanabileceği 125.271 basılı kitabımız bulunmaktadır. Elektronik kitaplar ile birlikte kitap sayımız 300.000'i geçmektedir."

Rektörümüz, bu yıl Üniversitemizin doluluk oranının lisans alanında 84, ön lisans alanında 96 ve toplamda 90 olduğunu ifade etti.

Rektörümüz, 2018-2019 Akademik Yılı'nda İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü ile Uluslararası İlişkiler Bölümü ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi bölümlerimizin ilk defa öğrenci aldığını ifade etti.

ODTÜ-URAP Araştırma Laboratuvarı'nın akademik başarı ve performans açısından yaptığı araştırmanın sonuçlarını paylaşan Rektörümüz, "Üniversitemiz, 2018 yılında 2000 yılından sonra kurulan 86 üniversite arasında 10. sırada, 108 devlet üniversitesi arasında 47. sırada, Türkiye'deki tüm üniversiteler genel sıralamasında 157 üniversite arasında 56. sırada yer almıştır." diye konuştu.

Yapımı tamamlanan, devam eden ve yapılması planlanan projelerimiz hakkında bilgi veren Rektörümüz, " Tüm devlet üniversitesi tıp fakültelerindeki en kapsamlı ve en donanımlı yapıya sahip olan RTEÜ Klinik Simülasyon Merkezimizin yapımı tamamlandı ve hizmet veriyor. Sosyal Kampüs Projesi, Sahil Dolgusu, Diş Hekimliği Fakültesi, İslampaşa Camii, Pazar Ziraat Fakültesi Camii yapımı devam eden projelerimiz. Yapılması planlanan projelerimiz ise, Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Eğitim Fakültesi Çevre Düzenleme ve Ek Bina, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Çevre Düzenleme ve Mini Çay Fabrikası, Zihni Derin Yerleşkesi Çevre Düzenleme ve Camii, Merkezi Araştırma Laboratuvarı, Zihni Derin Yerleşkesi Camii." dedi.

Rize ile ilgili Üniversitemiz tarafından yapılan çalışmaları da aktaran Rektörümüz, "Bölgenin temel ürünü olan çay konusu öncelikli araştırma konusu ilan ettik. Çay Uygulama ve Araştırma Merkezi ve çay ile ilgili araştırma grubu kurduk. DOKAP ile çayın kalitesinin geliştirilmesi konusunda iş birliği protokolü imzaladık ve milyonluk proje aldık. Mini Çay Fabrikası kuracağız. ÇAYKUR ile birlikte TÜBİTAK'a 'Çay genetik kaynaklarının toplanması, karakterizasyonu, muhafazası ve yeni çay çeşit adaylarının belirlenmesi' adlı proje sunduk. Üniversitemiz öğretim elemanları tarafından çay ile ilgili yapılan çalışmaları kitaplaştırdık. Rize Tarihini kitaplaştırıyoruz. Rize'nin Halk Edebiyatını kitaplaştırıyoruz. Rize Mandalinasını tescil çalışmalarımız devam ediyor. Bunun için bir bahçe kurduk. Türkiye'nin En Büyük Su Ürünleri Müzesini Üniversitemizde kurduk. Kelebek konusunda çalışmalarımız devam ediyor. ÇAYKUR ve Ziraat Odası ile Organik Gübre çalışması yapıyoruz. Bölgenin Florası ile ilgili 'Rize İli Çiçekli Bitkiler Polen Atlası' adlı proje hazırlayarak DOKAP'a sunduk." diyerek sunumunu tamamladı.

Rektörümüz, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin görüş ve önerilerini dinleyerek soru cevap kısmı ile konuşmasını tamamladı.

Toplantının sonunda, Rektörümüz ve STK temsilcileri Üniversitemiz Senato Toplantı Salonu'nu gezerek toplu fotoğraf çekildiler.

Editör: TE Bilisim