Yurt içinde ve yurt dışında nitelikli üniversite olma hedefine emin adımlarla ilerleyen Üniversitemiz, 2018 yılında Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'ndan (TÜBİTAK) en çok proje desteği alan 28.üniversite oldu.


Araştırma-geliştirme, inovasyon-ticarileştirme ve istihdam yaratma faaliyetlerinin dünya ekonomisine yön verdiği günümüzde kuşkusuz üniversitelere de büyük ödevler düşüyor. Akademik başarıları ile takdir toplayıp kısa zamanda ülkemizin seçkin üniversiteleri arasındaki haklı yerini alan Üniversitemiz, ülkemizin 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşmasında önemli yapı taşlarından biri olan AR-GE kültürünün daha da yaygınlaştırılmasının yanında yenilikleri de destekliyor.


Üniversitemiz 2014 yılında, tüm üniversiteler arasında TÜBİTAK'tan en çok proje alan 67. üniversite iken, 2018 yılında devlet ve vakıf dahil 207 üniversite arasında TÜBİTAK'tan en çok proje alan 28. üniversite oldu.


Ayrıca Üniversitemiz 2015-2018 yılları arasını kapsayan 3 yıllık ortalamada da TÜBİTAK tarafından projeleri kabul edilip desteklenen 30.üniversite olmuştur.


Üniversitemizin geçen 4 yılda 39 basamak yükselmesi, son yıllarda niteliği önceleyen yaklaşımları ile akademik başarı ve performansın artması için yapılan çalışmaların somut bir göstergesidir.


Üniversitemizin bu başarıyı yakalamasında katkısı olan başta öğretim elemanlarımız olmak üzere tüm personelimize ve destek veren kişi ve kurumlara teşekkür ederiz.

Editör: TE Bilisim