Rize Haberleri

Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen TOBB 75. Genel Kurulu'nda hububat alım fiyatını açıkladığı hatırlatmasında bulunarak, "Sayın Cumhurbaşkanımız buğday için yüzde 29, arpa için yüzde 33 artış yaptıklarını ifade etti. Biz de Sayın Cumhurbaşkanımızdan aynı oranların yaş çaya da verilmesini talep ediyoruz. İnanıyoruz ki Sayın Cumhurbaşkanımız yaş çaya da aynı oranlarda artış yaparak çay üreticisinin yüzünü güldürecektir." diye konuştu.

Paliç, ayrıca, 2019 yılı yaş çay kampanyasının başladığı şu günlerde başta çay üreticileri olmak üzere gece gündüz üretimi sürdüren bütün çiftçileri sevgi ve saygıyla selamladıklarını belirterek "Rize Ziraat Odası olarak tüm çay üreticilerimizle çiftçilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler gününü kutluyoruz." dedi.

16 Mayıs Perşembe günü Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli'nin Rize'ye gelerek açıklayacağı 2019 yaş çay kilo fiyatının 2018 yılı için 2,32 TL ve 13 kuruş destekleme bedeli olmak üzere 2,45 TL idi. Rize Ziraat Odası'nın yeni talebi olan yüzde 33'lük artış yaş çaya verilirse yaş çayın kilo fiyatı 3,25 TL'ye yükselecek.

Editör: TE Bilisim