Mevcut sermayesini 12.465.000 TL'ten halka arz yöntemiyle 8.000.000 TL bedelli sermaye artırımı ile birlikte 20.465.000 TL'ye çıkaran Orçay Ortaköy Çay, halka arz oluyor.

Sermaye Piyasası Kurulu'na yakın zamanda halka arz başvurusu yapan ve son yayınlanan bültende halka arz başvurusunun SPK tarafından onaylandığı duyurulan Orçay halka arzında fiyat 9,90 TL olarak belirlendi.


Halka arzda 8.000.000 TL nominal değerli paylar halka arz edilirken, fazla talep gelmesi durumunda ek pay satışının da yapılmayacağı taslak izahnamede yer aldı.


Orçay Ortaköy Çay halka arzında yatırımcılara eşit dağıtım yöntemiyle hisseler pay edileceği bilinirken, yayınlanacak olan onaylı izahnamede değişiklik görülebilir. Talep toplama sürecinde ve Borsa İstanbul'daki işlem kodu #ORCAY olacak olan şirketin halka arza aracılık edecek yetkili kuruluş, Tera Yatırım Menkul Değerler A.Ş olarak belirlenmiştir.


Orçay Ortaköy Çay halka arzına katılmak isteyen yatırımcılar, satış süresi içinde Borsa İstanbul'da işlem yapmaya yetkili Borsa üyesi yetkili kuruluşlardan birine başvurmaları gerekmektedir.


Borsa İstanbul'da işlem yapmaya yetkili yatırım kuruluşlarının listesi www.borsaistanbul.com ve www.spk.gov.tr web adreslerinde bulunmaktadır.

''Halka Arz Gelirlerinin Kullanım Yerleri''
- 30'u ile finansman yükü ve giderlerinin azaltılması amacıyla şirketin kısa ve/veya uzun vadeli kredilerinin kapatılması.


- 50'si ile işletme sermayesine destek ve ihtiyacı için kullanılması ve bu kapsamda mevcut faaliyetler yanında yeni projeler ve iş geliştirme modelleri için gerekli finansmanın öz kaynaklardan karşılanması.


-20'si ile yeni yatırımlar, mevcut işletmelerin modernizasyonu ve büyümesi için kullanılması planlanmaktadır.

''Orçay''
Fabrika Rize'nin Güneysu ilçesinde 1986 yıllında kurulmuştur. Kuruluşundan itibaren teknolojiyi çok yakından takip eden fabrika günümüzde 11.000 m2 kapalı alanda, günde 150 ton yaş çay işleme, yılda 2.000 ton kuru çay üretimi, ayrıca 6.000 ton çay paketleme kapasitesine ulaşmıştır. Şu an Orçay markası altında, üretimde sürekli çalışan 40, mevsimlik çalışan 55, pazarlamada çalışan 50 personeli ile toplamda 145 çalışan istihdam edilmektedir.

Talep toplama tarihleri: Henüz açıklanmadı
Halka arz büyüklüğü: 8.000.000 TL
Borsa işlem kodu: ORCAY
Hisse fiyatı: 9,90 TL
Halka Arz şekli: Eşit Dağıtım

Halka Arz Nedir?
Halka Arz; hisse senetlerini satışa çıkardığını ilan eden bir şirketin tüm yatırımcılara hissedar olma yolunu açması faaliyetidir.


Şirketler farklı nedenlerle halka arz yöntemine başvurabilirler. Başarılı ve büyüme oranları yüksek olan şirketler faaliyetlerini genişletmek ve yatırımlarına fon sağlamak amacıyla; finansal kaynak açığı olan şirketler ise banka kredisi veya borçlanmaya başvurmadan yatırımlar yapabilmek ya da borçlarını ödeyebilmek için halka arz edilirler. Diğer taraftan yatırımcılar da, hisse senedi alarak borsada işlem gören şirketlerin değerlerine yatırım yapabilme fırsatı bulurlar. Halka arz özellikle uzun vadede olumlu sonuçlar doğuran bir yöntemdir.


Halka arz; birincil ve ikincil halka arz olmak üzere ikiye ayrılır. Daha öncesinde halka açık olmayan şirketlerin yaptığı halka arz işlemi, birincil halka arz; daha önceden halka arz edilmiş ancak ilkinde halka arz oranının düşük olması sebebiyle bu işlemin ikinci kez yapılması, ikincil halka arzdır.

Rize Haberleri

Kaynak: halkaarz.net

Editör: TE Bilisim