Bu Yatırımların Hepsinde Sayın Cumhurbaşkanımızın İmzası Var

Yatırımlarla ilgili genel değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Avcı: "Sayın Cumhurbaşkanımızın memleketinde çalışmak Rize'nin bütün yöneticileri için çok ekstra bir sorumluluk gerektiriyor, gerçekten zor ve keyifli. Sayın Cumhurbaşkanımız inanılmaz detaycı ve takipçi bir siyasetçidir. Onun için işlerin üzerinde titizlikle durmakla mükellefiz. Bu durum üzerimize büyük bir sorumluluk yüklüyor. Onunla çalışmak hakikaten büyük bir ayrıcalık. Tarih bu günleri yazdığında, yarın bir gün bir Recep Tayyip Erdoğan'ın hikayesi yazıldığında, bugünler tarihin konusu haline geldiğinde, edebiyatın konusu haline geldiğinde, hakikaten ne kadar mühim bir dönemden geçtiğimizi çok daha iyi idrak etmiş olacağız ve çocuklarımıza, torunlarımıza anlatabileceğimiz destansı hikayelerimiz var artık. Ben bu ekibin bir parçası olmaktan bu liderle çalışmaktan iftihar ettiğimi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Allah kendisinden razı olsun. Bu yatırımların hepsinde Sayın Cumhurbaşkanımızın imzası var hepsini takip ediyor." dedi.

Havalimanı İnşaatı Tam Gaz

Rize-Artvin Havalimanıyla ilgili bilgiler veren Avcı inşaatın son durumu hakkında: "Havalimanı inşaatı hiçbir kesintiye uğramadan hiçbir yavaşlama belirtisi dahi göstermeden ilerliyor. İnşallah yakın bir zamanda terminal binasının ihalesini de gerçekleştiriyoruz. Bakan Beyle görüştük terminal binasının ihalesi bir taraftan yürüyecek, çalışması bir taraftan yürüyecek bir taraftan da dolgu işi yürüyecek inşallah 29 Ekim'e bunu yetiştirebiliriz yetiştiremezsek bile çok uzun sürmeyecek önümüzdeki yılın sonunda Havalimanımızı aktif bir şekilde kullanmaya başlayacağız inşallah. Bunun içinde Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a özellikle teşekkür etmemiz gerektiğini ifade etmek istiyorum." dedi.

Spekülasyon Değil İş Yapıyoruz

Lojistik merkezle ilgili spekülasyonların gereksiz olduğunu belirten Avcı büyük yatırımların bir süreç gerektirdiğini hatırlatarak: "Lojistik Merkezle ilgili spekülasyonların olduğunu görüyoruz. Bizim eleştiri kalitemizi geliştirmemiz lazım. Bu proje benim İl Genel Meclis Başkanlığım zamanında başladı. İl Genel Meclisimiz, Ticaret Odamız ve Üniversitemiz ortak bir şekilde bu işin projesini yapmaya başladı üç kurum ve o günden bugüne yapılan çalışmalar vardı. O günden bugüne aldığımız mesafeler var. Önce karada yapılması planlanmıştı kamulaştırmalar yapıldı tedbir konuldu daha sonra bunun uygun olmayacağı ve deniz üzerinde bir limanla yapılması kararlaştırıldı. Bu arada bir zaman kaybedildi. İkinci konu lojistikle ilgili halledilmesi gereken işler vardı. Yaptığımız planlar vardı, dolgu imar planları. Bu planlara çeşitli kurumlardan itirazlar geldi neticelenmesi gerekiyordu. Üçüncü konu ÇED raporumuz çıkmamıştı. Bir yıl öncesine kadar ÇED raporu olmadan böyle bir yatırımın yapılması mümkün değildi. ÇED raporumuzu hallettik bir ay öncesinde de Valiliğimize bakanlıktan gelen son onay yazısı ile beraber artık ihaleye hazır hale gelmiş durumda. Bütün süreçlerin bir takibi var. Cumhurbaşkanlığı Bütçe Başkanı Naci Ağbal ile buranın bütçesini görüştük. Sayın Cumhurbaşkanımızla da görüştük, şu anda bütçeye konulmak ve yatırım programına konulmak üzere çalışmalar sürdürülüyor. İnşallah Aralık ayında bu müjdeyi vereceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın son on beş gün içinde bizzat takibi ve talimatı var. Kötü eleştiriler ve kalitesiz eleştiriler var ve bu kalitesiz eleştirilerin Rize'ye faydası yok. Bir taraftan Trabzon üzerinden eleştiriler var orda başlıyor burada başlamıyor oraya gidiyorsunuz onlarda Rize'de başlıyor burada başlamıyor diye eleştiriler var. Hakikaten bunlar iki ili de yoran konular. Bizim Trabzon'la bir sorunumuz yok. Zaman zaman Trabzon Milletvekilleriyle takip ettiğimiz yatırımlar var. Sadece Trabzon açısından meseleye bakmak Rize'yi o açıdan değerlendirmek Rize'ye çok önemli bir haksızlıktır. Biz çünkü Rize'de çok önemli işler yaptık. Türkiye'nin yüz büyük projesinin üç mega projesi Rize'de ve burada Sayın Cumhurbaşkanımızın, ilin siyasetçilerinin, bizden öncekilerin de ciddi katkısı var. Bu arada biz son derece titiz bir şekilde yatırımları takip ediyoruz. Teşkilatımız, Belediye Başkanlarımız ve Valimiz. Lojistik merkezimiz İyidere Hazar bölgesinden başlayıp İyidere Merkeze doğru uzanan bir liman ve o limanın içerisinde de bir depolama alanı var." dedi.

Editör: TE Bilisim