Milletvekili Avcı yapılan ziyaretlerde "Muhtarlarımızla sürekli iletişim halindeyiz Pandemi hassasiyetini dikkate alarak diyaloğumuzu sürdürüyoruz. Köylerde ve mahallelerde bizim siyasi temsilcilerimiz başkanlarımız kamu adına temsilcilerimizde muhtarlarımızdır. Dolayısıyla sürekli istişare halinde çalışmaya devam ediyoruz. Rize siyaseti il genelinde sivil toplum örgütleri de içinde olmak üzere bütün paydaşlarıyla çok güzel bir uyum içinde hamdolsun birlikte çalışıyoruz.

"Özellikle belirtmemiz gereken birkaç husus var Türkiye'nin en mega projelerinden üç tanesinin daha yatırımının temellerini atıyoruz"

Bu bizim için son derece önemli Havalimanımız zaten başlamış son sürat devam ediyor ve inşallah bu senenin sonunda da ilk uçak inecek bütün planlamalar bu yönde şimdi pistin betonlaması asfaltlanması çalışmaları yavaş yavaş başlıyor, bir taraftan da çok hızlı bir şekilde terminal binası inşaatımız devam ediyor. Hakikaten çok hızlı bir şekilde oradaki süreç devam ediyor.

"Rize'nin en önemli meselelerinden biri lojistik merkezdi"

Allaha hamdolsun Sayın Cumhurbaşkanımızla geçen yıl yapmış olduğumuz bir telefon görüşmesinde de ben özellikle konunun önemini ifade etmiştim. Cumhurbaşkanımız talimatını verdi bizde takibini yaptık. Türkiye'nin en büyük mega işlerinden biridir. Yaklaşık 1.5 katrilyon 2 katrilyon civarında bir yatırımdan bahsediyoruz. İyidere'de bölgemizi iç akslara bağlayacak yani denizden gelen ürünü içeriye transfer edecek, içerden gelen ürünü deniz yoluyla transfer edebilecek bir ticari merkez oluşturulacak. Geldiğimiz noktada o inşaatı hızlı bir şekilde başlatacağız inşallah.

"Diğer taraftan Türkiye'nin en önemli yatırımlarından biri de Şehir Hastaneleridir biliyorsunuz."

Rize Şehir Hastanesini yatırım programına aldık yaklaşık 1000 yataklı bir hastane inşallah çok yakın bir zamanda inşaa etmeye başlayacağız. Bütün ilçelerimizi ilgilendiren bir proje bu. Yakında dolgu ihalesini inşallah gerçekleştireceğiz. Gündoğdu bölgesinde yaklaşık 300 dönümlük bir alanı doldurmayı planlıyoruz.300 dönümlük alan içerisinde 1000 yataklı Şehir Hastanemizi inşa etmeye başlayacağız. Bu da bizim için son derece önemli konulardan bir tanesi.

"Bütün ilçelerimizi ilgilendiren bir kentsel dönüşüm meselemiz var"

Aşağı yukarı bütün ilçelerimizin böyle bir operasyona ihtiyacı var ama biz bu işe merkezden başladık doğru bir örnek ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Yani bunu başarabilirsek bütün ilçelerimize esasında cesaret verecek. Şu ana kadar getirdiğimiz nokta fevkalade önemli bir nokta. Yine bu uyumun burada son derece önemli bir etkisi var. Yani Valisiyle, İl Başkanıyla, Milletvekilleriyle, Belediye Başkanıyla, teşkilatlarımızla,Sivil toplum örgütleriyle tüm paydaşlarla tek bir vücut halinde olduk bir mesele etrafında kümelendik ve bugün ortaya koyduğumuz bu kararlılığın etkisini görüyoruz. Hiç unutmuyorum ilk milletvekili olduğumda ilk takip ettiğim proje buydu. Yıllardır bu binaların durumu konuşuluyordu. Dolayısıyla çok elzem bir husustu bugün geldiğimiz noktada binaların yıkımını gerçekleştirdik. İnşallah 1 -1,5 sene içinde dönüşümü tamamlanacak. Bakıyorum merkezde yapmış olduğumuz dönüşüm diğer ilçelerimizdeki İlçe Başkanlarımızı ve Belediye Başkanlarımızı cesaretlendiriyor bu da bizi sevindiriyor doğrusu. Ortak paydamız Rize, Rize için en iyisi neyse onun takipçisi olacağız" dedi.

Editör: TE Bilisim