Sanat, edebiyat, şiir, eleştiri, deneme, siyaset, ekonomi, dış politika, mizah, spor gibi bir çok kategoride 2500 den fazla makalesi yayınlanan Metin TOPÇU mizahi bir dille kaleme aldığı ŞAŞİ isimli kitabına son şeklini verdiğini belirterek şunları söyledi:

"Yazar veya gazetecinin görevi olayların üzerindeki perdeyi kaldırmak suretiyle halka gerçekleri göstermek için çaba göstermelidir" kuralından hareketle yıllarca yazdıkça yazım. 2500 makaleyi kaleme almak ciddi bir mesai gerektirdiği açıktır. Büyük bir ciddiyetle halkımıza bilgilendirme, dilek ve isteklerini yönetenlere duyurma şeklinde başlayan yazım mücadelem çevremin, bölgemin ve ülkemin kalkınmasına katkı sağlamak için büyük projeleri kovalama şekline büründü. Bu manada OVİT projesi için 470 yazı, havalimanı için 300 den fazla yazı kaleme aldım. Bu dev projeleri halka mal etmek, yönetenlerin dikkatine sunmak, ısrar etmek ve okuyucuyu hiçbir zaman bıktırmadan inatla devam etmek hem çevreme hem de bölgeme önemli yatırımların gelmesine sebep oldu. Bu yorucu uğraşlarımdan fırsat buldukça iş ve sanat hayatında karşılaştığım bir çok olayı mizahi bir dille kaleme alma fikri mücadeleme renk katması açısından önemliydi. O manada sorunların halkın nezdinde daha kolay anlaşılmasını sağlamayı düşündüm, yetkililerin dikkatini çekmeyi başarmanın yolu olarak mizahi bir dili kullanmaya başladım. ŞAŞİ ismini verdiğim bu kitapta herkes kendinden mutlaka bir çok şey bulacak ve inanıyorum ki makalelerimden daha fazla ilgiye mazhar olacaktır." Dedi.

Metin TOPÇU "ŞAŞİ" kitabımı yayınlamak için önümde bir iki mesele var. Onları hallettikten sonra yayın evinin yolunu tutacağım. Herkesin katıla katıla gülerek ebediyen unutmayacağı dersler alacağı ŞAŞI kitabım en kısa zamanda okuyucularımla buluşacak" dedi...

Editör: TE Bilisim