Diyanet İşleri Başkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kuruluna ilişkin atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Diyanet İşleri Başkanlığında açık bulunan Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Rize Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet Bilgin atandı.


Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan atama kararlarına göre, Diyanet İşleri Başkanlığında açık bulunan İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğüne Akif Pusmaz, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Mehmet Bilgin, Burdur İl Müftülüğüne ise Enver Türkmen atandı.


Kültür ve Turizm Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığına Ulaş Gönen Kırlı'nın ataması gerçekleştirilirken, Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne Bilal Eken, Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne Ali Elgin getirildi.


Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu İkinci Başkanlığına Selamettin Ermiş atanırken, üyeliklerine ise Ahmet Kılıç, Nurettin Şar ve Rıdvan Kahveci getirildi.


Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör ile Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Hayati Cankaloğlu ise görevlerinden alındı.

Mehmet Bilgin Kimdir?
1971 yılında Rize'nin Merkez Elmalı Köyünde doğdu. Merkez İstiklal İlkokulundaki öğrenimine devam ederken, Tasçıoğlu Camii Kur'an Kursunda da Hafızlığını tamamladı. Rize İmam Hatip Lisesinden 1989 yılında mezun olan BİLGİN aynı yıl İmam-Hatiplik görevine başladı. Daha sonra 1995 yılında Mısır El-Ezher Üniversitesinden, 1999 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi 16. dönem mezunu olan Mehmet Bilgin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Temel İslam Bilimler Anabilim Dalı Tefsir alanında Yüksek Lisansını tamamladı.


Samsun Eğitim Merkezinde 1 yıl Öğretmenlik yaptı. 2003-2005 yılları arasında Tunceli İli Mazgirt İlçesinde, 2005-2010 yılları arasında Rize İli Derepazarı İlçesinde Müftülük yapan Bilgin, 19.05.2010' da atandığı Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğü görevini sürdürmekte iken 11 Eylül 2019 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğüne atandı. Bayburt Üniversitesi Temel İslam Bilimleri Tefsir Anabilim Dalında doktora çalışmasına devam etmektedir.
Bilgin evli ve 3 çocuk babasıdır.

Editör: TE Bilisim