Rize Kent Konseyi Kadın Meclisi Çaykur Rizespor desteğiyle yaptığı sosyal sorumluluk projesi kapsamında Çayeli ilçesi Yamaç köyünde yer alan Yamaç İlköğretim Okulunda öğrenim gören öğrencilerin yüzünü gülümsetti.

Rize Kent konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri,Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Çaykur Rizespor yönetim kurulu üyelerinin katıldığı "Kardeş okul" projesi kapsamında özellikle kırsal okulların tercih edildiği ziyaret çerçevesinde minik öğrencilere çeşitli hediyeler verildiği gibi sürprizlerle de renkli bir gün yaşamaları sağlandı.


Okul ziyaretinde ilk olarak öğrenciler ve ziyaretçiler bir birini tanıdı.Ardından minikler, masal kahramanı kostümü giymiş tiyatro oyuncularının sohbet ve gösterileriyle eğlendi. Daha sonra minikleri okumaya teşvik etmek için kitaplar ve Çaykur Rizesporun lisanslı formaları hediye edildi.


Proje hakkında bilgi veren Rize Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hatice Semiz " Bu çalışmamızı geçen yıl başlattık ve bu yılda devam ettirmeyi uygun bulduk. Özellikle kırsal okulları tercih etmeye çalışıyoruz çünkü bu öğrencilerimiz sosyalleşme noktasında merkez öğrencilere göre biraz daha eksik kalıyorlar. Biz de çocuklarımıza farklı ve renkli bir gün yaşatmak istedik. Onlarla sohbet ettik, hedeflerini ve isteklerini sorduk. Çocuklarımıza çeşitli hediyelerimiz ve sürprizlerimiz oldu.. Onlara çeşitli kitaplar hediye ettik. Çaykur Rizespor tarafından da Rizespor forması hediye edildi. Katkılarından dolayı Çaykur Rizespor yönetimine teşekkür ediyoruz. Eğitim Öğretim dönemi süresince her ay bir okulumuzu ziyaret edeceğiz" dedi


Kent Konseyi ve Çaykur Rizespor yönetimi ayrıca, okuma saatine katılarak öğrencilerle birlikte kitap okudu.

Editör: TE Bilisim