Rize Belediyesi'nin girişimleriyle Karayolları ekipleri tarafından Rize Portakallık Mahallesinde var olan Şehit Bülent Besler üst geçidinin merdiven kısmı sökülerek her iki ucuna iniş çıkış rampalar yapılarak Engelli vatandaşların sahile rahat ulaşım sağlayabileceği hale dönüştürüldü.

Benzer bir çalışmanın ilerleyen zaman içerisinde Rize Valiliği önünde bulunan üst geçitte de yapılması düşünülürken, Portakallık Mahallesinde yapılan çalışma ise şehrimizde yaşayan Engelli vatandaşlarımızı sevindirdi.

Yapılan çalışmanın ardından bir açıklama yapan Rize Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Bahtiyar Coruh; hayatımızın bir parçası olan Engelli vatandaşlarımızın Rize'de daha rahat hareket edebilmesi için atılan adımların sevindirici olduğunu ifade ederek buna vesile olan Rize Belediyesine teşekkür etti.

Engelli Meclisi Başkanı Coruh; "Geçmişten günümüze Rize'de devlet eliyle engelli vatandaşlarımız için birçok çalışma yapıldı. Son olarak mevcut merdivenli üst geçitlerimizin engelli vatandaşlarımıza yönelik rampalı hale dönüştürülmesi için başlatılan çalışmalar bizleri mutlu etmiştir. Portakallık Mahallesinde merdivenli köprünün rampalı hale dönüştürülmesi ile bölgede yaşayan Engelli vatandaşlarımızın sahille buluşması daha kolaylaşmış oldu. Bu ve benzeri çalışmaların şehrimizde yapılması devletimizin engelli bireylerimizin daima yanında olduğunun işaretidir" dedi.

Editör: TE Bilisim