Yapılan araştırmaya göre Kasım ayında Ekim ayına göre gıda madde fiyatlarında ortalama yüzde 0,50'lik bir artış yaşandı. Kasım ayında göze çarpan en büyük artışlar yüzde 50,58 artışla kuru soğan, yüzde 15,29 artışla patates, yüzde 13,69 artışla kuru fasülye, yüzde 13,53 artışla kabak; en çok göze çarpan düşüşler ise yüzde 32,35 azalışla portakal, yüzde 21,58 azalışla ıspanak, yüzde 16,72 azalışla domates, yüzde 15,68 azalışla limon madde fiyatlarında yaşandı.

Aydınlanma madde fiyatında ise Kasım ayında Ekim ayına göre herhangi bir değişim gözlemlenmedi.

Eğitim Ve Giyim Madde Fiyatlarında Artış Yaşandı.
Eğitim-kültür madde fiyatlarında yüzde 1,34'lük bir artış oldu. Eğitim-kültür madde fiyatlarında Ekim ayına göre değişimin yüzde 4,49 artışla oyuncak, yüzde 3,48 artışla okul kitapları, yüzde 3,41 artışla flüt madde fiyatlarında olduğu gözlendi. Bununla birlikte eğitim-kültür madde fiyatlarında yüzde 23,56 azalışla yurtiçi bir hafta ve daha fazla süreli turlar, yüzde 22,26 azalışla yurt dışı bir hafta ve daha fazla süreli turlar, yüzde 10,52 azalışla bilgisayar fiyatlarında düşüş olduğu tespit edildi.

Kasım ayında Ekim ayına göre giyim fiyatlarında ise ortalama yüzde 3,96'lık bir artış gözlendi. Giyim madde fiyatlarında Ekim ayına göre en göze çarpan değişim yüzde 18,59 artışla kadın kabanı, yüzde 13,21 artışla yünlü erkek kabanı, yüzde 11,53 artışla çocuk botu madde fiyatlarında oldu. Bununla birlikte giyim madde fiyatlarında Ekim ayına göre yüzde 0,17 azalışla kadın spor ayakkabısı madde fiyatında düşüş gözlemlendi.

Kasım ayında Ekim ayına göre sağlık madde fiyatlarında ortalama değişim yüzde 1,21'lik bir artış olarak gözlenirken, en göze çarpan değişimlerin yüzde 3,91 artışla derece, yüzde 0,07 azalışla laboratuvar tahlil ücreti madde fiyatlarında olduğu gözlendi.

Kişisel temizlik ve bakım madde fiyatlarında yüzde 2,53'lük bir artış gözlendi. Kişisel temizlik ve bakım madde fiyatlarında Ekim ayına göre en göze çarpan değişimin yüzde 6,42 artışla misafir kolonyası madde fiyatlarında olduğu tespit edildi. Bununla birlikte kişisel temizlik ve bakım madde fiyatlarında Ekim ayına göre yüzde 2,9 azalışla elektrikli saç bakım aletleri madde fiyatında düşüş gözlemlendi.

Ulaşım ve Haberleşme Fiyatlarında Düşüş Yaşandı.
Ulaşım madde fiyatlarında yüzde 0,34'lük bir düşüş olduğu belirlendi. Ekim ayına göre en göze çarpan değişimlerin yüzde 7,64 artışla kargo gönderme ücreti fiyatlarında olduğu gözlendi. Bununla birlikte ulaşım madde fiyatlarında Ekim ayına göre yüzde 13,8 azalışla uçak bileti ücreti fiyatında düşüş gözlemlendi.

Kasım ayında Ekim ayına göre haberleşme madde fiyatlarında ortalama değişim yüzde 2,09'luk bir düşüş olarak yansıdı. Haberleşme madde fiyatlarında Ekim ayına göre en göze çarpan değişimlerin yüzde 0,54 artışla cep telefonu görüşme ücreti, yüzde 15,15 azalışla internet ücreti madde fiyatlarında olduğu gözlendi.

Kasım ayında Ekim ayına göre ısınma madde fiyatlarında ortalama yüzde 0,03'lük bir artış gözlenirken; Kasım ayında Ekim ayına göre barınma madde fiyatlarında yüzde 0,76'lık bir artış oldu.

Çevre ve su madde fiyatlarında yüzde 1,06'lık bir artış yaşandı. Çevre ve su madde fiyatlarında Ekim ayına göre en göze çarpan değişimlerin yüzde 2,81 artışla musluk madde fiyatlarında olduğu gözlendi.

Editör: TE Bilisim