Çaykur Rizespor Haberleri

Bayram tatilini memleketi Rize'nin Fındıklı ilçesinde geçiren Rizespor Başkanı Hasan Kartal gazetemize yaptığı açıklamada gelecek sezon daha başarılı olacaklarını söyledi. Başkan Kartal, "Geçen sezon takımı aldığımızda sezon başı yapılanmasının çok yanlış olduğunu, alınan oyuncularla süper ligde kalamayacağımızı gördük. İlk yarıyı 12 puanla 18. Sırada tamamladık. Devre arasında yeniden bir yapılanma yaptık. Gelen oyuncular takıma erken uyum sağladı. Üst üste galibiyetler alarak düşme potasından hızla uzaklaştık ve sezonu 11. Sırada tamamladık" dedi.

Başkan kartal, geçen sezon devre arasında son sırada olmamız nedeniyle transferde bazı zorluklar çektiklerini kaydederek, Çoğu oyuncuyu kiralık olarak aldık. Dolayısıyla o oyuncular şu an aramızda yok. İsmail hocamızın bu oyunculardan kalsın dedikleriyle menajerimiz görüşüyor. Futbolcularda sorun yaşamıyoruz. Ama kulüpleri zorluk çıkartıyor. Bu oyunculardan 3-4 tanesi yine aramızda olacak" dedi.

Şimdi yeni bir transfer dönemi olduğunu kaydeden Başkan Hasan Kartal, "Sezon boyunca sportif menajerimiz oyuncu izledi. Devre arasında aldığımız oyuncuları da menajerimiz izlemişti ve almıştık. Şimdi yine izlediği oyuncularla görüşmeler yapıyor. Yeni hocamız İsmail Kartal'ın da izlediği ve beğendiği oyuncular var. Bunların raporunu da bize sundu. Bu oyuncularla menajerimiz ve Teknik direktörümüz İsmail Kartal görüşmelerini sürdürüyor. Bayram tatilinden sonra ard arda bombaları patlatacağız" dedi.

Çaykur Rizespor'un hedefleri olan bir kulüp olduğunu kaydeden Başkan Hasan Kartal, "Geçen yıl hedefimiz ligde kalmaktı. Şimdi hedefimiz Avrupa Kupalarına katılmaktır. 3-5 yıl içinde bu takım çok daha büyük işler başaracak. İyi bir kadro ile sezona gireceğiz. En az 8-10 oyuncu transfer edeceğiz. Bunların içinde tecrübeli oyuncuların yanı sıra genç oyuncular da olacak. Mevcut kadromuzdan da göndereceğimiz oyuncular olacak. Yeni bir kadro ile sezona gireceğiz" dedi.

Rizespor camiasının kendilerinden başarı beklediğini kaydeden Başkan Hasan Kartal, "Yeni bir kadro yeni bir sezon, büyük bir başarı istiyoruz. Bu nedenle daha başarılı olmak için yeni bir yapılanma geçireceğiz. Yeni kadro ile daha başarılı olacağız. Alt yapı tesislerimiz önümüzdeki yıl tamamlanacak. Alt yapı tesislerimiz tamamlandığında sağlam bir alt yapı kurup sürekli alt yapıdan oyuncu alıp yetiştiren bir kulüp olacağız" dedi.

Editör: TE Bilisim