Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Hasan Kartal, yeniden yapılanarak sezona başladıklarını kaydederek, "Geçen sezon devre arasında alınan oyuncular kiralık olarak alınmıştı. Bu nedenle sezon başı 18 oyuncu takımdan gitti. 20 yeni isim kadroya kattık. Yeniden bir yapılanmaya başladık. Buna rağmen ligin ilk üç maçında yedi puan almamız bizi gelecek adına umutlandırdı. Ama bu başarıya aldanmamamız lazım, ayaklarımız yere basması gerek" şeklinde konuştu.

Kartal, Çaykur Rizespor'un Süper Lig'deki performansı ve hedefleriyle ilgili de değerlendirmelerde bulunarak;

İlk üç haftada alınan 7 puan kendileri açısından büyük başarı olduğunu kaydetti. Başkan Kartal, "Gençlerbirliği ve Demir Grup Sivasspor galibiyetinin ardından Beşiktaş deplasmanında alınan 1-1 beraberlik bizi mutlu etti. Henüz dört dörtlük takım olmadan bu başarıyı alabiliyorsak. Haftalar ilerledikçe daha iyi olacağız. Çok iyi bir takım olmamız için de seneyi beklememiz lazım. Çünkü bu sene hiç iskeletimiz yoktu. Geçen sene 12 puanla ilk yarıyı bitirdik, düşme riski vardı ama ben bu takımın düşeceğini asla düşünmedim. Biz her ihtimale karşı almış olduğumuz sporcuları yarım sezonluk aldık ki kulübe bir yük getirmesin. Aldığımız sporcuların da hepsi iyiydi, bizde parladılar, onları tutamadık. Giden arkadaşlarımız gitti, bizde bütçemize uygun şekilde sporcular aldık. Bu seneyi bütçemizi zora sokmadan geçiririz, iskelet kadromuzu oluşturmuş oluruz. Bir dahaki sezon da bu iskeletle çok daha iyi yerlerde olabiliriz" ifadelerini kullandı.

Rizespor'un tek eksiğinin taraftar sayısının azlığı olduğunu söyleyen Hasan Kartal, "Taraftarımız çok olmalı. Nüfus kağıdında Rize yazan herkesin Rizespor'u tutması lazım. İkincisi; bir arkadaşını ayartıp Rizesporlu yapmalı. Güçlü bir taraftarımız olduğu zaman, taraftarla bir bütün olduğumuz zaman bizim önümüze kimsenin geçmesi mümkün değil. Her Rizeli bir arkadaşını Rizesporlu yapmalı. Biz Rizespor olarak her zaman şampiyonluğa adayız. Temeli sağlam yapmak lazım, biz şampiyon da oluruz, Avrupa'ya da gideriz o gücümüz, o altyapımız var.'' şeklinde konuştu.

VAR Herkez İçin VAR

VAR' ın kendileri için var olmadığına değinen Başkan Kartal, geçen sezonun 32'nci haftasında kendi sahalarında Galatasaray'a 3-2 kaybettikleri maçın ardından hakem Serkan Çınar'a yönelik tartışma yaratan sözleri için de konuştu. Karşılaşmadan sonra "Silahım olsa hakemi vururdum" diyen Kartal, "Silahım olsa vururdum, Karadenizlinin bir söylemidir. Silahım yok mu, birsürü silahım var. Ama evim Ankara'da, maç anında ben Rize'deyim. Gidip alıp gelemeyeceğime göre" ifadeleriyle sözlerine açıklık getirdi.

Kartal, TFF yönetimi için ise şunları söyledi: "Türkiye Futbol Federasyonu'nun iyi bir yönetimi olduğundan eminim. Hakemler de insandır, hata yapacak. Ama bazı hakemler insanlık dışı hatalar yapıyor. Ben yüzde 80 hakemlerde sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum. İnşallah lig böyle devam eder, bu sezonu en az seviyede hakem hatalarıyla kapatırız. Çünkü takımlar bir seviyeye gelmek için uğraşıyor, bir hakem hatasıyla emekler boşa gidiyor. Yine bu sezon Beşiktaş maçında yaşanan VAR hataları göz önündedir. Merak ediyorum bu VAR hataları neden hep bize karşı yapılıyor. Bu nasıl futbol anlayışı, bu nasıl hakemlik yapmak. Onurlarına bunu nasıl yediriyorlar" dedi

Editör: TE Bilisim