COVID 19 süreci tedbirleri kapsamında hayvan dostlarının gönüllü ya da zorunlu evde kalması, yeme içme mekanlarının da faaliyetleri geçici olarak durdurulması sonucunda sokaklarda ki hayvanlar daha bir bakımsız ve sahipsiz kalınca, İçişleri Bakanlığı 5 Nisan 2020 tarihinde 81 İl Valiliğine yayınladığı genelgeyle vatandaşların bu konuya hassasiyetlerinin artırılmasını istemişti. Öteden beri sokak hayvanlarına karşı hassas olan Avrasya İnşaat & Yapı Marketlerinin kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mikail Akyıldız'ın mağazaları da bakanlığın bu çağrısını takiben askıda mama uygulaması ile sahipsiz hayvanlara haftada 2 kez besleme yapmaya başladı.

"İstanbul'un en geniş ormanlarının olduğu ve diğer ilçelerden de hayvanların getirilip bırakıldığı yaşadığımız Beykoz İlçesinde patilerin ne denli bakıma, desteğe muhtaç olduğunu çok iyi bilmekteyiz. Grubumuz bünyesinde önceleri sadece dost ve müşterilerimizle sınırlı olarak yürüttüğümüz askıda mama uygulamasını daha çok patiye can olabilmek için sosyal sorumluluk projesi olarak geliştirdik" diyen Mikail Akyıldız, hayvan beslemesi için gidilen ormanda yeni doğmuş bir yavruyu da sahiplenerek örnek bir davranış sergiledi.

Akyıldız, "İnşaat ve yapı malzemeleri konusunda yarım asra dayanan depoculuğumuzun yanında son 10 yıldır Beykoz İlçesinde Kavacık, Hisar ve Küçüksu semtlerinde açtığımız Yapı Marketler ile tüm İstanbul geneline hizmet veriyoruz. Corona nedeniyle insanlar zorunlu evde kalmaya başlayınca mağazalarımıza beslenmek için gelen kedi ve köpek sayısındaki artış dikkatimizi çekmişti. Bakanlıkta o günlerde sokak hayvanlarına sahip çıkılmasını kamudan isteyince kapımızda baktığımız onlarca hayvandan daha fazlasına, bize gelemeyenlere de can olabilmek için mağazalarımız bünyesinde Askıda Mama uygulamasını başlattık. Müşterilerimizin önemli bir kısmının evinde hayvan beslemesi de bizim için iyi bir avantaj oldu. Proje umduğumuzdan fazla ilgi görünce küçük olsun bizim olsun diye düşünmeyip bundan böyle hayvan konusunda deneyimli başka STK'ları da projemize dahil edip daha etkin şeklide kampanyamızı sürdüreceğiz" diyerek hayvan severleri, duyarlı insanları hem askıda mama'ya destek vermeye, hem de bakıma muhtaç hayvanları sahiplenmeye davet etti.

Avrasya Grubu adına projenin koordinatörlüğünü yapan, grubun yönetim ve kurumsal ilişkiler danışmanı Recep Ali Aksoylu 'da proje hakkında, "Avrasya Yapı Marketlerin müşterilerinin çok büyük oranda evinde veya işyerinde hayvan beslemesini göz önüne alarak kış döneminde mağazalarımızda pet ürünleri bölümü oluşturduk. Bu bölüme bakan arkadaşlarımızda evlerinde hayvan besleyen duyarlı kişiler, corona sürecinde sokak hayvanlarının mağduriyetini daha yakından gözlediklerinden bakanlığın çağrısına eş zamanlı olarak biz de bir şeyler yapalım önerisinde bulunduklarında, "Askıda Mama & Bir Patiye Can Ol" sosyal sorumluluk projemizi geliştirip uygulamaya başladık. Dileyen hayvan sever marketlerimizde askıya mama alabileceği gibi dışardan temin ettiği mamayı da bize teslim edebiliyor. Arkadaşlarımızda mamalar biriktikçe belirledikleri noktalarda hayvanları besliyor. Pandemi de normalleşme sürecine girsek de hayvan sever dostlarımızın sokak hayvanlarının mağduriyetinin sürdüğüne dair mesajları bizi, sosyal sorumluluk projemizin çerçevesini büyütmeye, medya ile de paylaşmaya teşvik etti. Bunun içinde projeyi daha çok hayırsevere duyurmada katkısı olacak kurumlar ile sokak hayvanlarını besleme konusunda deneyimli kurumları projeye paydaş olarak dahil etmeyi kararlaştırdık. Projemize dahil ettiğimiz, 2006 yılından beri ilçemizde sokak hayvanları konusunda etkin çalışmalar yürüten PATİKA Doğa ve Yaşama Saygı Derneği bundan böyle askıda birikecek mamaları uygun gördükleri noktalarda hayvan beslemede değerlendirecekler. Beykoz Belediyesi ve diğer paydaşlarımızda projenin daha geniş kitlelere duyurulmasına katkı sağlayarak, daha fazla hayır severin Askıda Mama & Bir Patiye Can Ol sosyal sorumluluk projemize destek olacağına inanıyoruz" dedi.

Avrasya Yapı Marketlerinin Kavacık Şubesinde çiseleyen yağmurun altında yapılan basın açıklamasının ardından askıda biriken bir araç dolusu mama ile konukların da katılımıyla PATİKA Derneğinin yönetici ve gönüllülerinin öncülüğünde Beykoz Ormanının iç kısımlarında yüzlerce hayvanın bir arada yaşadığı Öğümce Mevkiinde yağmur altında hayvanlara besleme yapıldı.

Pandemi kurallarına da dikkat edilerek gerçekleşen buluşmaya; AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Muhammed Hanefi Dilmaç, Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, Beykoz Gençlik ve Spor Müdürü Bülent Küçük, SGK Beykoz Müdürü Ferda Özkalender, Rize Vakfı Başkan Yardımcısı İshak Koçoğlu, Keman Sanatçısı Canan Leslie Anderson, Halk Ozanı Sinan Akçal, Ebru Sanatçısı Nezahat Koptagit, Sultanlar Grup Yönettim Kurulu Başkanı Faruk Yıldız, Gönül Dostu Taner Mert ve eşi, Patika Doğa ve Yaşama Saygı Derneği Başkanı Semra Tecimen ve Yönetim Kurulu Üyesi Songül Akın, TOFD Beykoz Şube Başkanı Saniye Efe, Beykoz Belediyesi Meclis Başkanvekili ve AK Parti Beykoz İlçe Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf, Barbaros Hayrettin Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Habip Küçükseymen, Beykoz Artvinliler Derneği Başkanı Mehmet Uzun, Beykoz Sivaslılar Derneği Başkanı Mustafa Demir, Kars-Ardahan-Iğdır Derneği Başkanı Esengül Yılmaz, Beykoz Batum Havalisi Gürcü Kültür Derneği Başkanı Ali Kemal Kılıç, Rüzgarlıbahçe Mahallesi Muhtarı Sedat Altun ve Paşabahçe Ahmet Ferit İnal Lisesi Mezunları Derneği'nden Derya Livanalıoğlu, AA'dan Muhammed Gencebay Gür, Dost Beykoz Gazetesinden Kader Gür, Beykoz Doğuş Haber Gazetesinden Derviş Erkan, Beykoz Özgün Haber'den Sedat Salar, Beykoz Aktüel Haber'den Kadır Tozcu ve Beykoz Rizeliler Derneği Kadın Kolları Üyeleri katıldı.

Askıda Mama & Bir Patiye Can Sosyal Sorumluluk projesine destek vermek için WhatsApp Numarası: 0555 103 5053

https://www.facebook.com/PatiyeCanOL/

Editör: TE Bilisim