Rize'nin Kalkandere ilçesinde 10 yılı aşkın süredir kapalı olan Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi, büyük özveri ve çalışmalar sonucunda yeni binasında hizmet vermeye başladı.

Kalkandere Kredi ve Kefalet Kooperatifinin yeniden faaliyete alınması ile ilçede birçok küçük esnafa nefes olduklarını belirten, Rize Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi, Kalkandere Şoförler Odası, Kalkandere Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Murat Yetimoğlu, yaptığı açıklamada "Anayasanın 123. Maddesi'nde 'Devlet küçük esnaf ve sanatkarı koruyucu ve kollayıcı tedbirler alır' ibaresi yer almaktadır. Biz faydalı olmak için bu yola çıktık. Hep birlikte daha çok faydalı olabilmek ve hizmetlerimizi katlayarak devam ettirebilmek için hizmet binamızın da genişletilmesi gerektiğine karar verdik. Bu güzel ortamda hizmet vermenin mutluluğu içindeyiz. Ülke olarak olağanüstü bir dönemden geçiyoruz. Bu sürecin başladığı Mart ayından sonraki süreçte çok sayıda esnaf ve sanatkarımıza kredi verdik. Şu an itibariyle esnaf ve sanatkarımıza kullandırdığımız krediler ile birçok esnafımız nefes almış durumda. Başta yönetim kurulu üyelerimi olmak üzere, kredisini amacına uygun kullanıp geri ödemesini sağlayan ortaklarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

''Kalkandere'ye Halkbank Şubesi İstiyoruz''

Açıklamalarına ilçedeki esnaflara kredi kullandırırken yaşadıkları banka sorununa da değinen Başkan Yetimoğlu, Türkiye Esnaf ve Kredi Kefaret Kooperatifleri olarak genel anlaşmamız Halkbankası ile yapılmış durumda olduğunu kaydederek; ''İlçemizde maalesef Halkbank şubesi bulunmamakta, bu durumdan dolayı kredi kunlandırmak istediğimiz esnaflarımızı Rize Merkezde bulunan Halkbank şubesine yönlendirmek durumunda kalıyoruz. Bu durum hem esnafımızı hem de bizleri zor durumda bırakıyor. Yetkililerden defalarca rica ettik Kalkandere ilçemizde Halkbank şubesi açılmasını talep ediyoruz.'' Şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim