Birçok projeyi hayata geçiren ve birçok mega proje için de hummalı bir çalışma yürüten Kalkandere Belediyesi, ilçeye doğalgaz getirebilmek için kolları sıvadı.

Kalkandere Belediye Başkanı Kenan Yıldırım'ın daha önce açıklamış olduğu mega projeler arasında bulunan ilçe doğalgaz şebekesi yapımı projesi; 2020 yılında başlayan ve dünya çapında etkileri halen süren covit-19 salgını nedeni ile kısa bir süre kesintiye uğrasa da, hızlı bir başlangıç yapılarak ilçe merkezine ana hat boruları döşendi.

Yüklenici firma ile Başkan Yıldırım arasında yoğun diyaloglar içerisinde yürütülen projenin ilk etabı olan ilçe merkezi şebekesi kısa sürede tamamlanarak, vatandaşların doğalgaz kullanımı sağlanacak. İlçe merkezi dağıtım şebekesi tamamlandıktan sonra şebekenin doğalgaz beslemesi, Şehit Fikret Metin Öztürk Çok Programlı Anadolu Lisesi yanında yapılan doğalgaz depolama merkezi vasıtasıyla gerçekleştirilecek. Devamında Kalkandere yol ayrımında bulunan doğalgaz dağıtım merkezi ile ilçe merkezi arasında yapılacak olan 5-6 kilometrelik çelik boru hattı ile ana dağıtıma bağlanması sağlanacak. Ana hat bağlantısı tamamlandıktan sonra ilçenin tamamının kullanımına sunulmak üzere doğalgaz hattı oluşturulacak.

Proje ile ilgili Günel53 muhabirimize açıklamalarda bulunan Kalkandere Belediye Başkanı Yıldırım, ilçe görev alanları içerisinde söz verdikleri birçok proje olduğunu, doğalgaz şebekesinin bunlardan sadece bir tanesi olduğunu kaydederek; ''Göreve geldiğimiz günden bu güne sürekli proje üretmeye çalışıyoruz. Tamamladığımız projeler var. Henüz devam eden projeler var. Bu göreve talip olduğumuzda hemşerilerimize söz verdiğimiz projeler var. Bu projeler belediye bütçeleri ile gerçekleştirilebilecek projeler değil. Bu neden ile Ankara ile Kalkandere arasında sürekli mekik dokuyoruz. Fizibilite yapıyor, raporlar hazırlıyoruz. Gerek Ulaşım ve Altyapı Bakanlığımızdan, gerekse Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan destekler alarak büyük yatırımları ilçemize kazandırmaya çalışıyoruz. Doğalgaz şebekesi projemiz bunlardan sadece bir tanesi. Allahın izni ile bu projemize de ilk kazmayı vurduk ve kısa süre içerisinde ilçe merkezimizin, hemşerilerimizin evlerinde, dükkanlarında doğalgaz kullanmasını sağlayacağız. İlk etapta yeni yaptığımız lisemizin yanında inşa edilen santral merkezi vasıtası ile şebeke beslemesi yapılacak fakat bu komple bir projedir. Devamında ilçeye gelen 6 kilometrelik çelik boru hattını tamamlayıp Kalkandere'nin tamamına hizmet verir hale getireceğiz. Yola çıkarken ne söz verdiysek aynı kararlılık, aynı azim ile bir bir yerine getireceğiz inşallah.''dedi.

Editör: TE Bilisim