Toplantıya Vali Kemal Çeber'in yanı sıra Belediye Başkan Vekili Mehmet Yoldaş, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü,Baro Başkanı Ümit Peçe, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Bilgin, Vali Yardımcıları Abdullah Şen, Ahmet Dalkıran, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Jandarma Komutanı Hakan Dedebağı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İdris Altuntaş, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, İl Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü Reşat Birinci, İl Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı Müdürü Hüseyin Kahveci, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Esra Alemdaroğlu ve Konukevleri Müdürü ile sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcileri katılmıştır.

"Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Toplantısı", Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı ile Valiliğimize verilen görev ve sorumlulukların gecikmeksizin uygulamaya geçirilmesi, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun uygulanmasında etkinliğin, koordinasyonun arttırılması ve yaşanan üzücü olayların tekrarlanmasının önlenmesi amacıyla düzenlenmiştir.

Gerçekleşen toplantıda Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele alanında çalışan tüm kurumların, 2019 yılı verileri değerlendirilmiştir. Mevcut duruma ilişkin analizler yapılmıştır. 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında ilimizdeki; olay sayıları, başvuru sayıları, Kanun kapsamındaki alınan tedbirlerin niteliği görüşülmüştür. Uygulamanın daha iyiye götürülmesi için ilimizde kurumlar tarafından planlanması gereken tedbirler değerlendirilmiş ve son dönemde yaşanan üzücü olayların analizleri de yapılarak benzer nitelikte olayların yaşanmaması için alınması gereken tedbirler üzerinde yoğunlaşılmıştır.

Topğlantıda ayrıca şiddet önleme merkezimize polis irtibat görevlisi görevlendirilmesi, risk düzeyi yüksek olayların muhakkak sosyal, psikolojik, ekonomik yönleri ile incelenmesi, olayların meydana geldiği andan itibaren takip edilmesi için sistem geliştirilmesi, şüphelilerle ilgili (öfke kontrolü gibi) önleyici destek hizmetlerinin uygulanması, etkinliğinin arttırılması ve takibinin yapılması, kadına yönelik şiddetle ilgili mücadelede sadece polisiye tedbirlerin yeterli olmadığı, diğer kurumların (baro, üniversiteler ve STK'ların) sürece dahil olması için yapılması gereken çalışmaların planlanması, bu hususların ilimizde ve ilçelerimizde eylem planı haline getirilmesi gibi bir çok konuda çalışma ve değerlendirme yapılmıştır.

Benzer nitelikte bir toplantı da 20 Aralık 2019 Cuma günü saat 10.00'da tüm ilçelerimizde Kaymakamlarımız başkanlığında yapılacaktır.

Editör: TE Bilisim