Rize İl Genel Meclisi, 2018 yılını "Turizm Yılı" ilan etmesi kapsamında turizm sektörüyle bağlantılı Kamu Kurumu ve Sivil Toplum Kuruluşlarını ağırlamaya devam ediyor. Bu program dahilinde İl Genel Meclisi toplantısına katılan R.T.E Üniversitesi Ardeşen Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Eren Erkılıç, meclis üyelerine turizmle ilgili sunum yaptı.

Rize turizminin geliştirilmesi adına atılabilecek adımlar hakkında, Ardeşen Turizm Fakültesi olarak bir çalışma yaptıklarını ifade eden Erkılıç, "hocalarımızla yaptığımız istişareler neticesinde şuan ki imkanlarımızla uygulanabilecek önerilerimizi belirledik. Belirlediğimiz önerileri; turizme hizmet veren iş yeri personeli için iletişim eğitimleri, turizm ve kırsal kalkınma üzerine destinasyon çalışmaları, yöresel mimariye yatırım ve yeni yapılacak evler için standart yapı projeleri, havaalanı ve karayolunun yanında deniz ulaşımı imkanı, yaz aylarının yanında kış aylarında da etkinliklerle turizme destek verilmesi, turizmi spor, doğa ve yayla turizmleriyle çeşitlendirmek, yöresel yemek kültürünün tanıtımlarının arttırılması, çevre temizliği konusunda bilinçlendirme, sosyal medyanın etkin kullanımı ve TV reklamlarının bölgede çekilmesi, şehir turu güzergahlarının belirlenerek kullanıma açılması ile ilimizin önemli değerlerinin coğrafi işaretli ürün başvurularının yapılması olarak sıralayabiliriz. Yaptığımız bu çalışmaların mevcut imkanlar ölçüsünde hayata geçirilmesiyle ilimiz turizmine önemli katkılar sağlanacağı inancındayız. Bu bağlamda bizi mecliste misafir edip, çalışmalarımızı aktarma fırsatı veren Meclis Başkanımız ve İl Genel Meclisi Üyelerimize ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

Turizm, Rize'nin geleceğe dair büyük beklentisi olan bir sektör olduğunu belirten Meclis Başkanı Mehmet Kazancı "Havaalanımızın ve mevcut alt yapıların tamamlanmasıyla ilimizin turizmden daha çok pay almasını arzulamaktayız. Meclisimiz ve komisyonlarımız bu anlamda yoğun mesai harcıyor. Hatta meclis olarak 2018 yılını da turizm yılı ilan ettik. Bu çerçevede sizin gibi birçok arkadaşımızı mecliste misafir ederek fikirlerini aldık. Her biri çok farklı konulara dikkat çekerek faydalı oldu. Bugün sizler de farklı pencereden bakarak ufkumuzu açtınız. Gelecekte bu çalışmalarımız devam edecek. O zaman da sizlerin katkılarını bekliyoruz. Verdiğiniz bilgilerden dolayı size ve değerli hocalarınıza teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim