Rize Haberleri - Özel bir TV kanalında canlı yayına katılan Rize Valisi Kemal Çeber, il dışından Rize'ye gelen 10 kişide Covit-19 tespit edildiğini bildirdi.

Pazar Günü itibari 1 Entübeli 2 de yatar hastanın olduğunu kaydeden Çeber; ''4 günlük Bayram tatili süreci sokağa çıkma yasağı ile geçti. Biz çay bölgesi illeri olarak istisnası en bol illerdendik çünkü vatandaşımızın da bu yönde talepleri vardı. Süreç, çay sezonu ve ilimizin özellikleri bunu gerektiriyordu, ayni insanların çay bahçesinde olması gerekiyordu. Çay müstahsillerinin çay bölgesine gelişine kısıtlama getirilmişti ama 3 haftalık gelişmeler sonucu, ilimizde gerçekleşen gelişmelerde çok iyi noktaya geliyor olmamız, sağ olsun Sayın Cumhurbaşkanımız, ilgili bakanlarımız bizlerin de görüşlerini alarak müstahsillerimize tekrar seyahat kısıtlamasını kaldırarak buraya gelişleri açtı, bizi de çok memnun etti. Bizim için o vakaların ardından en önemli şey bu gelişi kontrol altında tutmak ve bu takibi iyi yapmak, iyi organize olmaktı. Buna gayret ediyorduk ve iyi hazırlandığımızı düşünüyorum.

Bugün itibariyle 38 bin 700 çay üreticimizin gelme başvurusu oldu. 12 bin 500'ü İstanbul'dan olmak üzere 18 bin vatandaşımız geldi. Biz gelen her hemşerimizi kontrol noktasından ilk sağlık tarama testine tabi tutuyoruz. Buraya geldiklerinde uymaları gereken kurallara ilişkin taahhüt nameler imzalıyorlar. Günlerdir camilerimizde, ekip araçlarımızdan gelen hemşerilerimiz ile ilgili anonslar yapılıyor. 14 gün karantina sürecinde hoş geldiğe gitmeyelim, hediyeleşmeyelim, uzaktan, belki telefonlarla hal hatır soralım şeklinde ki uyarılarımıza hem Rizeli hemşerilerimiz çok duyarlı davrandı, hem de Rize dışından gelen hemşerilerimiz duyarlı davrandı..''dedi.

110 tane sağlık ekibi oluşturduklarını kaydeden Vali Çeber, ''Ortalama 400-500 görevliye denk gelen bu ekiplerimiz emniyet görevlilerimizin ve muhataralarımızın desteği ile il dışından gelen her çay üreticisi ailemizden 1 kişiye test numunesi aldı. Şuana kadar 7 bin 800 numune alındı ve tabi bunalar çok yüksek sayı olduğu için Ankara'ya gönderdik. 4 bin 500 testin sonucu geldi ve 10 tane pozitif vakamız çıktı. Aslında bu bizim ön gördüğümüze göre iyi de bir rakam.'' dedi.

Editör: TE Bilisim