İl Başkanı Alim mesajında şu ifadelere yer verdi; " Geçmişi şanlı mücadelelere dolu olan milletimizin tarih sayfalarına altın harflerle yazdığı zaferlerden biri olan başkomutanlık meydan muharebesinin 97. yılını kutlamanın gururunu yaşamaktayız. 26 Ağustosta başlayıp 30 Ağustos 1922'de eşsiz bir zaferle sonuçlanan 30 Ağustos Zaferi, savaş meydanlarında kazanılan askeri zaferin ötesinde, bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini gösteren ve kurtuluş mücadelesi veren diğer ulusları cesaretlendirerek, mücadele etmelerini sağlayan bir zafer olmuştur.
Bundan 97 yıl önce Dumlupınar'da aziz şehitlerimizin destansı mücadeleleri ve mübarek kanlarıyla tescil edilen irade bugüne kadar devam etmiştir. Bugün üzerinde yaşadığımız topraklar hem coğrafi hem de kültürel zenginliği açısından tarih boyunca başka milletlerin sahip olmak istediği yerlerden biri olmuştur. Bu toprakların bizlere yurt bırakmak için büyük mücadeleler verilmiştir. Şüphesiz bu mücadelelerden en önemlisi kurtuluş savaşıydı. Vatan topraklarının işgal altında olduğu o günlerde milletimiz adeta küllerinden doğup Genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle ülkemizin her bölgesinden birlik beraberlik içerisinde destansı bir mücadeleyi tarih sayfalarına yazdırmıştır. Ülkemizi kutlu yürüyüşünden alıkoymak isteyen terör örgütlerinin hain saldırılarına aldırmadan, ihanet çetelerini bozguna uğratarak, birlik, beraberlik ve dayanışma içinde mücadelemiz sürecektir. Düşmana karşı 97 yıl önce nasıl mücadele ettiysek, bugün de aynı ruh ve kararlılıkla mücadele etmeye devam ediyoruz.
Bu büyük zaferleri kazanan şanlı ecdadımızın mirasçısı olarak bizler bugün; 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine emin adımlarla ilerlemek için canla başla çalışıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı'mızı kutluyorum." dedi
Editör: TE Bilisim