İl Başkanı Alim mesajında şu ifadelere yer verdi;" Türk milletinin zaferlerle dolu altın halkalarından biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum. Bu şanlı zaferin kazanılmasında pay sahibi olan tüm şehit ve gazilerimizi ecdadımızı rahmet ve minnetle yad ediyorum. Şanlı zaferin 100. yıl dönümünü büyük bir gurur ve sevinçle kutlamaktayız.

26 Ağustos 1922 tarihinde Gazi Mustafa Kemal'in Başkomutanlığında başlayan Büyük Taarruz, verilen istiklal ve istikbal mücadelelerinin ardından Dumlupınar'da zafere taşınmıştır. 30 Ağustos'ta kazanılan bu destansı zaferle milletimiz, kendisine reva görülen esaret gömleğini yırtıp atmış, vatan söz konusu ise gerisi teferruattır düşüncesi ile topyekün bir mücadele örneği göstererek, bağımsızlığından taviz vermeyeceğini tüm dünyaya gür bir sesle ilan etmiştir.

Yediden yetmişe tüm milletimizin zorlu şartlar altında yedi düvele karşı verdiği çetin mücadelenin eseri olarak bu cennet vatanda bugün hür ve bağımsız bir şekilde yaşamaktayız. Her bir karışı şehit kanlarıyla sulanan bu toprakların emanetçileri olarak, bizlere emanet edilen bu kadim coğrafyaya her zaman sahip çıkarak, şanlı tarihimizi nesilden nesile aktarmalıyız. 1071 Malazgirt'le başlayan Anadolu'yu kendimize vatan kılma mücadelemiz, 30 Ağustos'la birlikte tamamlanmış olup, Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile kesin ve kalıcı bir zafere ulaşmıştır.

30 Ağustos Zaferi, önemli bir askeri başarı olmanın yanı sıra milletimizin azminin, sahip olduğu üstün iradenin, vatan, bayrak sevgisinin, eşsiz kahramanlığın, güçlü birlik ve beraberliğin de unutulmaz sembolüdür. Bugün de, devletimizin ve milletimizin beraberliğine, ülkemizin bütünlüğüne kast eden saldırılara ve terör eylemlerine karşı milletimiz gereken cevabı verecek ve tek vücut olarak birliğini ve beraberliğini sürdürecektir. Bizlerde bu minvalde çalışmalarımıza hız vererek, Türkiye'yi 2023,2053,2071 hedeflerine ulaştırmak için büyük emekler sarf ediyoruz. Düşmana karşı asırlar boyunca topyekün nasıl mücadele ettiysek, bugün de aynı ruh ve kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Şanlı zaferin 100.Yıl dönümünde milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor,Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde bu zaferi bizlere armağan eden İstiklal mücadelemizin yiğit kahramanları ile bütün şehit ve gazilerimizi şükranla yad ediyorum" dedi.

Editör: TE Bilisim