İl Başkanı Alim, mesajında şu ifadelere yer verdi:


"İletişimin en etkili kanallarından biri olan basın; halkın doğru ve güvenilir haber alma, kamuoyunu bilgilendirme ve düşünce özgürlüğünün güvencesidir. İletişim çağını yaşadığımız dönemin dinamik mesleklerinden biri olan gazetecilik sayesinde, vatandaşlarımız, ülke ve dünya gündeminden haberdar olma gibi önemli bir ihtiyaçlarını gidermektedirler. Kamuoyunun doğru ve eksiksiz bilgilendirilmesini ilke edinen tarafsız ve şeffaf basın; insan hak ve hürriyetlerini güvence altına alan, devletlerin önemli güçlerinden biridir. Bu anlamda, basın mensuplarımızın ülkemizin güçlenmesine, ilerlemesine, birlik ve beraberliğimizin korunmasına önemli katkıları vardır.


Basın mensuplarımız, mesai mefhumu gözetmeksizin ülkemizin her bir köşesinde gece gündüz demeden her türlüğü zorluğa rağmen görevlerini icra ederek vatandaşlarımızın haber alma ve bilgi edinme ihtiyacını karşılamaktadır. Gerek uluslararası ve ulusal mecralarda gerekse yerelde, kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda önemli bir görevi icra ederken aynı zamanda vatandaşlarımızla da aramızda bir köprü görevi görmektedirler. Basın mensupları sorumluluk duygusu içinde toplumumuzu bir taraftan gelişen olaylar karşısında aydınlatırken, bir taraftan da halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak, önemli bir kamu görevini de yerine getirmektedirler.


Bu duygu ve düşüncelerle Basın etik ve ahlakı doğrultusunda objektif, tarafsız ve doğru bir şekilde görevlerini yerine getiren başta yerel basın çalışanlarımız olmak üzere değerli basın çalışanlarımızın '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü' kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim." dedi.

Editör: TE Bilisim