Özellikle muhtarlık seçimlerinin kızışmasının da etkisi ile birçok vatandaş oturdukları gerçek ikametgah bilgilerini farklı bölgelere taşıdı.

Rize Merkez'de ikamet edip belediye hizmetlerinden faydalanmasına rağmen adres kayıt sisteminde çeşitli il, ilçe ve köylerde gözüken vatandaşlar için İller Bankası vasıtası ile ödenen ödeneklerdeki afaki düşüş Rize Belediyesini harekete geçirdi.

Rize Belediye Başkanlığı tarafından alınan karar ile gerçek ikamet yeri Rize Merkez olmasına karşın çeşitli nedenler ile adres kaydını farklı il, ilçe ve köylere aldıran su abonelerine tespiti halinde yüzde 30 zamlı su verme kararı aldı.

Rize Belediye Başkanlığı konu ile ilgili vatandaşları SMS bilgilendirmesi göndererek uyardı.

Rize Belediyesinden gönderilen SMS de; Değerli Hemşehrilerimiz; Rize Merkezde Oturup İkametgah Adresleri Merkez Dışında Bulunan Su Abone Sahiplerinin Tespiti Halinde Belediye Meclis Tarifesince Belirlenen Su Ücretlerinin yüzde 30 Fazlası Cezalı Olarak Ödemek Zorunda Kalınacaktir. Bu Durumdan Vatandaşlarımızın Mağdur Olmaması Adına İkametgahlarını Rize Merkeze Taşıması Rica Olunur. '' denildi.

Editör: TE Bilisim