HDPʹLİLER İFTİRA EDİYOR

Konuşmasına ˮKız isterken denir ya ʹbiz buraya hayırlı bir iş için geldikʹ işte biz de buraya bugün hayırlı bir iş için geldikˮ diyerek başlayan Bakan Soylu, güzel eserleri açacağını ve Ağrılılarla hasbıhal edeceğini söyledi. Açılışların yapılmasını, emaneti hakkıyla yerine getirmek olarak değerlendirdiğini belirten Bakan Soylu, HDPʹlilerin kayyumlarla ilgili açıklamalarına tepki gösterdi. HDPʹlilerin ʹKayyumlar hizmet yaptı ama borçla yaptıʹ yorumunda bulunduğunu vurgulayan Bakan Soylu, ˮ12,6 trilyon Ağrı Belediyesiʹnin borcu vardı. Bunun 6,5ʹi esnafaydı. İftira ediyorlar. Ben lafı sağa sola götüren değil, kitabın ortasından konuşan adamım. HDP, bu milleti de milletin kavuştuğu hizlmeteri de kıskanıyor. Kıskansınlar, çatlasınlar. Çatlasalar da bu millete hizmetleri yapacağız. Ağrı, Diyarbakır, Mardin, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Van, Cizre, Yüksekovaʹya yaptığımız yolları, parkları, akıttığımız suları, kıskanıyorlar. Allaha şükürler olsun Doğu ve Güneydoğuʹda okullarımızda sınıflarımızın hepsinde öğretmenlerimiz, hastanelerimizde doktorlarımız var eksiğimiz yoktur. Çocukların okula gitmesini, deney yapmasını, parklarda oyun oynamasını kıskanıyorlar. Terörden kurtardığımız belediyelerde millet için yapılan 7,5 katrilyonluk yatırımı kıskanıyorlarˮ diye konuştu.

ONLAR VATANDAŞLA DEVLET BİR OLSUN İSTEMİYOR

Biz Anadoluyuzʹ projesiyle 55 bin çocuğu Çanakkale, İstanbul, Ankara, Antalyaʹya gönderdiklerini hatırlatan Bakan Soylu, ˮİlk kez denizi görenler vardı. Onlar bunu da kıskandı, sağda solda saçma sapan laflar ettiler. Çocuklarımız memleketin büyüklüğünü görsünler, onlar kafalarını çelmesinler diye gönderdik. Çocuklarımız mühendis, doktor, öğretmen olsun, anasına babasına hayırlı evlatlar olsun dedik diye hasetlerinden çatladı kıskandılar. Onlar, devletiyle vatandaş bir arada olmasın istiyorlar. Millet onlara mahkum olsun, onlardan başkasını bilmesin istiyorlar. Bu millet ne onlara ne de başkasına mahkum olmaz. Bizim her vatandaşımız bu ülkenin asli unsurudurˮ dedi.

BELEDİYELERİ KANDİLʹE BAĞLAMAK İSTEDİLER

Onlar yaptı da biz mani mi oldukˮ diyen Bakan Soylu, ˮYapamadılar, beceremediler. Bu şehirden çöpü aldılar da biz almayın mı dedik, esnaftan aldıkları malın parasını ödediler biz ödemeyin mi dedik? Su getirdiler set mi içektik. Bir tek şeye mani olduk; belediyelerde yaptıkları festivallerde gençleri kandırıp dağa götürmelerine mani olduk. Daha 12-13 yaşındaki çocukları kaçırmalarına mani olduk. Dağa erzak taşımalarına mani olduk, kasaları soyup soğana çevirmelerine, Kandilʹe haraç kesmelerine mani olduk. Belediyeleri Kandilʹe bağlamak istemelerine mani olduk, belediyeleri milletin hizmetine bağladık. Doğu ve Güneydoğuʹyu geziyoruz. Allahʹa şükürler olsun batıda ne hizmet varsa Doğu ve Güneydoğuʹda da aynısı varˮ diye konuştu.

KIZ OCUKLARINA MUSALLAT OLDULAR

Terör örgütünün 2018 yılında 95 kişiyi kandırıp dağa çıkardığı bilgisini veren Bakan Soylu, kendilerinin de 400ʹe yakın aileyle irtibata geçip dağdaki teröristleri ikna ederek teslim olmalarını sağladıklarını açıkladı. Şimdi en büyük derdinin kız çocukları olduğunu ifade eden Bakan Soylu şunları söyledi: ˮDoğu ve Güneydoğuʹda bir tek derdimiz var; kız çocuklarımız. 13-14 yaşındaki kız çocuklarına musallat oldular, onları dağlara götürdüler. İçişleri Bakanı olarak bize verdiğiniz güçle, kudretle her zaman yemin ettim, bu yeminim üzerindeyim. Artık kız çocuklarımızı dağa götüremeyecekler. Onlar öğretmen, mühendis, hemşire, doktor olacak 780 bin kilometre karelik vatan toprağında hizmet verecekler. Örgüte katılım sadece 95 kişi. Elbirliğiyle, kardeşliğimizi ortaya koyarak Kasım ayında sadece bir kişi katıldı. Buna karşılık yaklaşık 4 bin terörist teslim oldu. Bunun 150ʹsini dağdan indirdik. Bunu da aileleriyle birlikte ikna ederek yaptık. Aileler destek verirse Allahʹın izniyle bu işi çok daha rahat hallederiz. Vatandaşımızla güzel vesilelerle buluşmak istiyoruz, festivallerle, pikniklerle buluşmak istiyoruz.''

KAZANDIKLARIMIZI GERİ VERDİRMEYİN

HDPʹnin bölgede yürüttüğü propagandaya sert tepki gösteren Soylu, milletin karşısına geçip nasıl oy isteyeceklerini merak ettiğini söyledi. Çukur eylemlerinde evlerinden çıkardıkları vatandaşlardan hangi yüzle oy isteyeceklerini merak ettiğini anlatan Soylu,ˮLütfen kazandıklarımızı geri verdirmeyin, ne olursunuz. Filmi başa sarmayalım. Bölgede güzel bir havayı paylaşıyoruz. Sokaklarımızda huzur var, evlatlarımız güzel işler yapıyorlar. Bu şehirlerde sizler yaşıyorsunuz. Huzuru bir kenara koyup onların istediği noktaya dönmeyelim. Ağrıʹnın onda biri kadar tarihi medeniyeti olmayan yerler turizm gelirleri sayesinde bollukta yaşıyorlar. Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfaʹnın onda biri bile potansiyeli olmayan, kültürü olmayan yerler yüz binlerce turist ağırlıyor. Biz niye Kandilʹle terörle uğraşalım. Vatandaşın evladı neden sapık ahlaksız adamların eline bırakılsın? Bu ülkeye, acıdan başka bir şey vermediler. Kime bir hayırları dokundu? Kandan, gözyaşından başka ne verdiler. Mağaralarda izbe yerlerde heder etmekten başka ne yaptılar. 40 yıldır devlete kurşun sıkıyorlar. Hangi meseleyi hallettiler. Kötülükten başka, kandan gözyaşından başka hiçbir şey vermediler. Kendilerinden başka, Kandilʹdeki ahlaksız, sapık adamlardan başka hiç bir şeyi mutlu etmediler. Samimiyetle söylüyorum sona yaklaşılmıştırˮ diye konuştu. Bakan Soylu, konuşmasından sonra Millet Parkıʹnı hizmete açtı. Bakan Soylu, tören alanındaki vatandaşlarla sohbet edip hal hatır sordu.

Editör: TE Bilisim