Çaykur Rizespor kulübü Başkanı Hasan Kartal, yaşanan puan kayıplarının takımı olumsuz etkilediğini, moralleri bozduğunu kaydederek, "üst üste dört maç kaybetmiştik. Geçen hafta Ankaragücü'nü kendi evimizde yendik. İstanbul'a puan için gitmiştik. Oyunun başında talihsiz bir gol yedik ardından talihsiz de bir penaltı aleyhimize verildi. Bunlar takımın moralini bozdu. 2-0 geriye düştük. Neticede rakip Galatasaray' dı geri dönüşümüze izin vermedi. İyi oynadığımız maçta sahadan 2-0 yenik ayrıldık. Şimdi bu maçı geriye bırakıp önümüze bakmak zorundayız" dedi.

Gelecek hafta kendi evlerinde oybayacakları Antalyaspor maçına odaklanmaları gerektiğini ifade eden Başkan Hasan Kartal, "Galatasaray maçı bizim için artık geride kaldı. Gelecek hafta kendi evimizde Antalyaspor maçı var. Mutlaka kazanmamız gereken bir maç. Şu an ligde iyi durumda olmadığımızın farkındayız. Eğer Antalyaspor maçını alamazsak çok daha zor durumlara düşebiliriz. Bunun bilinciyle maça çıkacağız. Geçen yıl yaşadığımız sıkıntıları yaşamak istemiyoruz" dedi.

Bu ligde her takımın her takımı yenebildiğini ifade eden Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Hasan Kartal, "Şu takım düşer diye hiçbir takım şu an için gösterilemez. Alt tarafla üst taraf arasında fazla bir puan farkı yok. 2-3 maç üst üste kazanan yukarı fırlar. Kaybeden bir anda kendini ligin dibinde bulabilir. İlk yarı için yedi maçımız daha var. Bu yedi maçtan en az 12-13 puan almamız gerekiyor. Bu puanları alamazsak çok büyük sıkıntılar çekebiliriz" dedi.

Bu yıl yeni bir kadro oluşturduklarını kaydeden Kartal, "Bizim takımın bir iskeleti yok. Sporcularımızın çoğu kiralıktı. Bunların çoğu da gitti. Şimdi ise bir iskelet oluşturuyoruz." dedi. Kartal, sıfırdan bir takım kurdukları için zorlandıklarını vurgulayarak, "Biz de iskelet olsaydı üstüne 4 tane oyuncu alırdık ama böyle olmayınca biraz sıkıntı çekiyoruz. Şimdiki transferlerimizle iskeleti yapılandırıyoruz. Onun için hiç yanlış yapmamamız lazım. Oynatmadığımız oyuncuyu almamamız lazım. Şimdi temel oluşturuyoruz. Bu sene temeli iyi bir şekilde atarsak binayı daha iyi kurarız. İnşallah sonraki sezonlarda daha rahat olacağız." ifadelerini kullandı.

Devre arasında hocanın isteği doğrultusunda transfer yapabileceklerini kaydeden başkan Hasan Kartal, "Mustafa El Kebir'in sakatlanmasından sonra transfer ettiğimiz Marko uyum sağlayamadı. Devre arasında bir değil iki golcü alacağız. Birinin Türk olması gerekiyor. Çünkü yabancı kotamız dolu. Türk golcü ülke sınırları içerisinde bulamayız. Mecburen yurt dışında Türk asıllı oynayan oyunculardan bakacağız" dedi.

Bu yıl bütçeyi dengelemek için yüksek ücretle transfer yapmadıklarını kaydeden başkan Hasan Kartal, "Ben başkan olduğumda borcumuz 200 milyondu. Sezona başlarken borcumuzu 80 milyona düşürdük. Hedefimiz bu sezon borcu sıfırlayıp gelecek sezona borçsuz girebilmek. Bu anlamda yüksek ücret vererek transfer yapmadık. Vedat Muriç transferinde aldığımız para ile takımı kurduk diyebiliriz. Her yıl 1-2 oyuncu satabilirsek ekonomik olarak çok iyi yerlere gelebiliriz" dedi.

Deplasman maçlarına taşıma taraftarlarla gitmek istemediklerini söyleyen Kartal, "Gittiğimiz yerde bizim kotamızı dolduracak kadar taraftarımızın olması lazım. Bunun için çalışmalar yapıyoruz, uğraşıyoruz. Sivas'ta, Kayseri'de her gittiğimiz yerde 'Benim ikinci takımım Rizespor'dur.' diyebilecek bir taraftar grubumuzun olması lazım. Bunun için bazı bölgelerde altyapı tesislerini kurdurup, çocukları oraya çekmek istiyorum. Çocuklardan başlamak lazım diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim