2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda il, ilçe okul ve kurum yöneticilerimize yönelik Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Servet ÖZDEMİR'in sunumuyla "Güçlü Yarınlar İçin 2023 Eğitim Vizyonu" konferansı düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün organizasyonu ve Rize Çözüm Koleji'nin katkılarıyla düzenlenen konferansın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü KOÇAK ""Eğitim, refah anında bir süs, felaket sırasında bir sığınaktır." sözünden hareketle geçmişiyle geleceğini bağlamak isteyen, kültürün öğelerini sürdürmek ve varlığını devam ettirmek isteyen toplumlar için eğitim vazgeçilmezdir. Eğitime dair her bir taşı yerine koyarken Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği üzere günümüzün evrenselliğini yakalayacağız diye aslımızı inkar etmeden ya da aslımızı koruyalım endişesiyle evrensel yeniliklerden kopmadan, medeniyet perspektifimizi koruyarak eğitim öğretim meselemizi başarıya ulaştırmak hepimizin arzusudur. İşte felsefesiyle, teorisiyle, yöntemiyle kapsamlı bir eğitim dönüşümünü içeren 2023 Eğitim Vizyonu da bu arzunun vücut bulmuş halidir. Bakanlığımızın mana ve maddeyi kuşatan çift kanatlı bir perspektiften hareket ederek, bizden ama bizden farklı olan çocuklar yetiştirmek hedefinde olduğu bilinciyle ilimizde düzenlediğimiz programa katılan, engin bilgilerinden yararlanacağımıza inandığım Sayın Servet ÖZDEMİR hocama katkılarından dolayı şimdiden teşekkür ederim." dedi.

Eğitim meselesinin bütüncül bir bakış açısıyla ele alınarak, çocuklarımızı bütün yönleriyle kuşatmış bir eğitim sistemini yönetme çabası içinde olunması gerektiğinin üzerinde duran Prof. Dr. Servet ÖZDEMİR' e sunumun ardından günün anısına hazırlanmış hediye takdiminde bulunuldu.

Editör: TE Bilisim