Kağıthane'de bir hırsız otoparkından girdiği binanın elektrik kablolarını kesersek çaldı. Binada elektrik kesintisi olması üzerine ne olduğunu anlamaya çalışan vatandaşlar, elektrik panosunu görünce şoke oldu. Kabloların çalındığının ortaya çıkması üzerine Sadabad Polis Merkezi Amirliği ekipleri, 26 suç kaydı olan ve çeşitlisuçlardan aranan hırsızı hurdacıda kıskıvrak yakaladı. Hırsızlık anları kameralara yansırken, mahkemeyeçıkartılan şahıs adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Olay geçtiğimiz hafta Pazartesi günü saat 15.00 sıralarında Kağıthane Merkez Mahallesi'ndeki bir binada meydana geldi. Edinilen bilgiye göre bina yöneticisi Nihat T. ve yardımcısı Muharrem A. saat 16.30 sıralarında apartman sakinlerinden elektrik kesintisi olduğu bilgisini aldı. Kesintinin kaynağını anlamak için otoparktaki elektrik panosunu kontrol etmeye giden yönetici ve yardımcısı gördüğü manzara karşısında şoke oldu. Panoda bulunan kabloların kopartılıp çalınmış olduğunu gören yönetici, güvenlik kamera görüntülerini inceledi. Yapılan inceleme sonucunda bir şahsın içeriye girerek binadaki elektrik kablolarını çaldığı tespit edildi.

Elektrik kesilince hırsızlık ortaya çıktı

Bunun üzerine Nihat T. güvenlik kamera görüntüleriyle birlikte Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü Sadabad Polis Merkezi Amirliğine giderek şikayette bulundu. Şikayet üzerine çalışma başlatan polis ekipleri, güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı. Çalışmaları derinleştiren Sadabad Polis Merkezi Amirliği Suç Araştırma ve Soruşturma Büro ekipleri, hırsızın emniyette 23 farklı suçtan kaydı bulunan Burak Çağatay Y. (27) olduğunu belirledi. Genel Bilgi Tarama (GBT) sorgusunu da yapan Kağıthane polisi şahsın, "birden fazla kişi tarafından birlikte yağma" suçu ile birçok ilçede hırsızlık suçundan arandığını tespit etti.

Editör: TE Bilisim