Rizeli Araştırmacı-Yazar Fatih Sultan Kar, efsane futbolcu Şenol Birol'un isminin, yaşadığı sokağa verilmesi için kampanya başlattı. Yaptığı araştırmalar ve yayınladığı kitaplarla Rize ile Rizespor'un tarihine ışık tutan Araştırmacı-Yazar Fatih Sultan Kar, Rize'nin efsane futbolcusu Şenol Birol'un isminin, Rize'de yaşadığı sokağa verilmesi amacıyla sosyal medya hesabı üzerinden çağrıda bulundu.

Fatih Sultan Kar, yaptığı çağrıda şunları belirtti; "Şehirler, başarılı evlatlarıyla övünür. Rize'nin yetiştirdiği değerli şahsiyetlerin hayat hikayeleri şehrimize değer katmaktadır. İşte bu güzel isimlerden biri de Şenol Birol'dur. Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta ismi tribünlerde slogan olan, Beşiktaş formasıyla bir sezonda en çok gol atan futbolcu rekorunu elinde bulunduran Türk futbol tarihinin önemli ismi Rizespor'un ilk Teknik direktörü ve futbolcusu Şenol Birol'un ismi Rize'de, halen ikamet ettiği sokağa verilsin...."

Fatih Sultan Kar'ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı çağrısı birçok olumlu mesaj alırken Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin'in konuyla ilgili duyarlılık göstermesi bekleniyor.

Editör: TE Bilisim