DSİ'den yapılan yazılı açıklamada, Rize'ye yapılan yatırımlarla devasa projelerin hayata geçirildiği belirtildi.

Açıklamada, depolama, sulama ve toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak, vatandaşları ve tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak, hidroelektrik enerji santralleri ile ülkeyi dışa bağımlı olmaktan kurtarmak için tüm gücüyle çalışan DSİ'nin, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla suyun her damlasına sahip çıktığı vurgulandı.

Açıklamada, DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız'ın şu görüşleri de yer aldı:

"Doğu Karadeniz'in en önemli illerinden biri olan Rize'ye son 18 yılda 82 tesis ile 1 milyar 308 milyon liralık yatırım yapıldı. Son 18 yılda ise iki içme suyu tesisi inşa edildi. Proje çalışmaları devam eden içme suyu tesisi 2022 yılı sonuna kadar tamamlanacak. Toplamda 140 bin kişi için yılda 12,62 metreküp içme suyu temin edilecek. Ayrıca Rize'ye taşkın riskini azaltmak için son 18 yılda tamamlanan 64 taşkın koruma tesisi ile 121 yerleşim yeri ve 17 bin 70 dekar arazinin taşkın kontrolünü sağladık ve 27 taşkın koruma tesisinin de inşaat çalışmalarının devam etmektedir."

Yıldız, projelerin yapılmasında en büyük destekçileri olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

(AA)

Editör: TE Bilisim