21 ülkeden toplam 85 araştırmacının yer aldığı ve Türkiye'yi temsilen Doç. Dr. Ülgen Aytan'ın Proposer olarak konsorsiyumda yer aldığı "CA20101 Plastics Monitoring Detection Remediation Recovery- PRIORITY" başlıklı COST Aksiyon başvurusu desteklenmek üzere kabul edildi.

Doç. Dr. Ülgen Aytan, TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı, İkili ve Çoklu İlişkiler Müdürlüğü tarafınca COST Mükemmeliyet ve Kapsama Politikası doğrultusunda Aksiyona Yönetim Komitesi Üyesi olarak atandı.

4 yıl sürecek olan aksiyonla; disiplinlerarası bir ağ oluşturularak, mikro- ve nanoplastiklerin örneklenmesi ve analizi için teknik standartların geliştirilmesi, maruziyet ve biyolojik etkilerin güvenilir olarak değerlendirilmesi, mikro ve nanoplastiklerin çevrede iyileştirilmesi ve geri kazanım faaliyetlerinin ilerletilmesi hedefleniyor.

Faaliyetlerin sonuçlarından bilimsel topluluk, ekonomi ve tüm vatandaşların yararlanması bekleniyor. Aksiyonun amaçlarından biri de mikroplastiklerle ilgili konulara Avrupa mevzuatının uyumlaştırılmasıdır.

Rize Haberleri

Editör: TE Bilisim