Çaykur Rizespor As Başkanı Serkan Karavin, 5 Temmuz'da başlayacak kamp öncesi transferleri tamamlamak için çalıştıklarını kaydederek, "Geçen yıl bizde kiralık olarak oynayan oyuncuların kulüpleriyle görüşmeleri sürdürüyoruz. Eski oyuncularımızdan kalanları önümüzdeki hafta mutlaka imza attıracağız. Ayrıca yurt içinden ve yurt dışından alacağımız oyuncular konusunda da Yılmaz Bal ve hocamız İsmail Kartal görüşmeleri sürdürüyor" dedi.

Türk futbolunun içinde bulunduğu şartlar nedeniyle futbolcu transfer etmenin zorluklarını yaşadıklarını kaydeden As Başkan Serkan Karavin, "Piyasa değeri 300-500 bin avro olan futbolcuların menajerleri kapıyı 1.5 milyon avrodan açıyor. Mecburen transfer mevsiminin sonlarını bekliyoruz. Şu an için anlaştığımız 2-3 oyuncu var. Onların tatilleri hafta başı bitecek. Onlara haftaya imza attıracağız" dedi.

Çaykur Rizespor As Başkanı Serkan Karavin, geçen yıl kiralık olarak takımda oynayan oyuncularla ilgili görüşmelerin devam ettiğini kaydederek, " Umar Aminu, Musa Çağıran ve Fernando Boldrin' in kalmalarını İsmail Kartal Hocamız istedi. Umar ve Musa konusunda Osmanlıspor ile arada küçük pürüzler kaldı. Fernando Boldrin konusunda takımı Kayserispor kapıyı 1.5 milyon avrodan açtı. Biz Boldrin için 800 bin avro verebileceğimizi söyledik. Kayserispor başkanıyla başkanımız bu konuda görüşmeleri devam ediyor" dedi.

Karavin İsmail kartal' ın Moroziuk ve Azubuike' nin de kalmasını istediğini kaydederek, "Azubuike ilk kalmak istiyordu ancak İstanbul takımlarından teklif alınca kalmaktan vaz geçti. Moroziuk ile anlaşmaya vardık. Şu an kendisi tatilde, tatil dönüşü bu oyuncu ile sözleşme imzalayacağız. Morozuik ile sağ bek sorunumuzu çözdük" dedi.

Galatasaray ve Fenerbahçe ve Başakşehirspor' un transfer listesinde olan Vedat Muriqi' nin kalmasını Teknik Direktör İsmail Kartal' ın kalmasını istediğini kaydederek, "Hocamız ve Başkanımız 2 kez bu oyuncu ile toplantı yaptı. Ama kendisi gitmekten yana tavrını koydu. Bizde daha çok parayı verene bu oyuncuyu vereceğimizi söyledik. Haftaya Çarşamba günü Başkanımız Galatasaray yöneticileri ile bu konuda son bir toplantı yapacaklar. O toplantıda Vedat Muriqi' nin konusu netleşir" dedi.

Takımdan ayrılan oyuncuların yerlerini dolduracaklarını kaydeden Karavin, " Tüm eksikliklerimizi gidereceğiz. Geçen yıl ikinci yarıda oynadığımız futbolun üstüne koyarak yolumuza devam etmek istiyoruz. Geçireceğimiz kamp sonrası lige hazır olmak zorundayız, lige iyi başlamak zorundayız. Takımdaki uyumu oluşturmak için transferi hata yapmadan yapmak ve alınan oyuncuları kapa yetiştirmek zorundayız" dedi.

Taraftarın mutlu olacağı bir takım kuracaklarını kaydeden Asbaşkan Karavin, "15 bin 500 kişilik stadımızı bu sezon her maçta tamamen doldurmak için sağlam bir takım kurmak zorunluluğumuz var. Yönetim olarak taraftarımıza verdiğimiz sözü tutmak zorundayız. Yapacağımız transferler ile güçlü ve dinamik bir takım yaratmanın peşindeyiz. Taraftarımızı mutlu etmek bizim görevimiz" dedi.

Editör: TE Bilisim