Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğünce uygulamaya konulan "Damla Gönüllülük Hareketi" projesi ile Türkiye'nin farklı illerinden bir araya gelen üniversite öğrencileri, Ülkemiz genelinde illeri ziyaret ederek çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyor.


Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde 2013 yılında faaliyetlerine başlayan ve 2014 yılından itibaren "Damla Gönüllülük Hareketi" adıyla çalışmalarına devam eden proje ile, Üniversitelerde eğitim gören yerli ve yabancı öğrencilerden oluşan toplam 46 genç Rize ilimizi ziyaret ettiler.


"Damla Gönüllülük Hareketi" projesi ile Rize'ye gelen üniversite öğrencileri, 02-11 Temmuz tarihleri arasında ilimizde çeşitli etkinlikler gerçekleştiler. Damla Gönüllüleri ilimizde Protokol, Okul, Şehitlik, Kuran Kursu ve Esnaf ziyaretleri gerçekleştirdiler. Fidan dikimi, engelsiz faaliyetler, Köy okulu boyama, Çevre temizliği, faaliyetlerini gerçekleştirdiler. Rize ilinin tarihi ve turisttik yerlerinin içinde bulunduğu ziyaretlere yer verdiler.


Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde yürütülen "Damla Gönüllülük Hareketi" projesi ile ziyaret edilen illerde, yardıma ihtiyacı olan bireyleri ve aileleri, katılımcı gençler ile bir araya getirmeyi amaçlamaktadır.

Rize Haberleri

Editör: TE Bilisim