Rizelilere 31 Mart seçimlerinde verdikleri samimi ve rekor destek için teşekkür eden Erdoğan, "Rize, bu seçimlerde de yine Türkiye birincisi olarak AK Parti'yi zirveye taşıdı. Hemşehrilerim kendilerine yakışanı yaptılar. Biz de her zaman olduğu gibi bundan sonra da Güneysu'muza, diğer tüm ilçeleriyle Rize'mize hizmet etmeyi sürdüreceğiz." diye konuştu.

Yatırım tutarı 1 milyar 103 milyon lira olan 28 adet projenin toplu açılış töreni vesilesiyle bir araya geldiklerini belirten Erdoğan, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi tarafından inşa edilen Güneysu Konaklarının, 200 milyon liralık yatırım bedeliyle hayata geçirildiğini, bugün resmen hizmete açılan bu konakların şehre ve ülkeye yakışan bir eser olduğunu söyledi.

Üniversitede görev yapacak hocaların, bu güzel konut alanında huzurla hayatlarını sürdüreceklerine, şehre ve ülkeye hayırlı hizmetlere imza atacaklarına inandığını ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Artık hocalarımız şunu söyleyemeyecekler, 'Rize'ye gelelim de Rize'de doğru dürüst kalabileceğimiz bir yer var mı?' Şimdi işte Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin vakfı, yapmış olduğu hazırlıklarla 'Buyurun size kalacağınız yer' dedi. Konutuyla okullarıyla tüm sosyal donatı alanlarıyla inşallah hocalarımızı burada ağırlayacağız."

Erdoğan, üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Ardeşen Turizm Fakültesi, Tıp Fakültesi Klinik Simülasyon Eğitim Merkezi ve Ali Hazar Karaahmetoğlu Camisi'ni de bugün hizmete açtıklarını aktardı.

Editör: TE Bilisim