CHP 37. Olağan Rize merkez ilçe kongresi yapıldı. 212 delegeden 191 delegenin Oy kullandığı seçimde başkanlığa tekrar Necati Topaloğlu seçildi.

Seçimde Necati Topaloğlu 137 oy alırken diğer aday Sabri Sürücü 52 oy da kaldı. 2 oy geçersiz sayıldı.

İsmail Kahraman Kültür merkezinde yapılan CHP Rize Merkez ilçe kongresine İYİ Parti Rize İl başkanı Av. Ayşegül Özyanık, İYİ Parti Merkez ilçe başkanı Aşkın Gürsü, Yeniden Refah Partisi Rize Merkez ilçe başkanı Ensar Özçelik, CHP Parti Meclisi üyesi Gül Çiftçi, CHP eski il başkanları Mehmet Aslankaya, Mesut Rakıcı, eski merkez ilçe başkanı Cengiz Şafak katıldı.

Necati Topaloğlu ve Sabri Sürücü' nün başkanlık için yarıştığı kongrede, yeniden başkan seçilen Necati Topaloğlu' nun yönetimi şu isimlerden oluştu. Hüseyin Albayrak, Mustafa Alkan, Kazım Beşikçi, Recep Demirtaş, Filiz Günay Vanlıoğlu, Mahmut Hacıömeroğlu, Mehmet Hazır, Şafak Kalcıoğlu, Emin Ali Kalcıoğlu, Ziya Karakaş, Şehnaz Öztürk Mehmet Atilla Sakal, Betül Uzunalioğlu, İbrahim Uzunhasanoğlu, Bahaddin Yazıcı, Hülya Yenigün.

Kongrede bir konuşma yapan Başkan Necati Topaloğlu, CHP'yi Rize'de birinci parti yapmak için çalışacağını söyledi. Topaloğlu konuşmasında, " bizler umudu örgütlerken aynı zamanda yeni bir örgütlenme modeliyle mahalle ve köy birimlerimizi güçlü ve emin adımlarla inşa edeceğiz. Temsilcimizin olmadığı köy bırakmama adına yoğun bir çalışma gerçekleştireceğiz. CHP halkın partisidir diyerek esnaf, STK, kurum ve kuruluşlarla sıcak temaslar kurarak partimiz için çalışacağız. Yapmış olduğumuz çeşitli etkinliklerle kamuoyunda partimizi büyüterek gelecek olan iktidarımızın alt yapısını emin adımlarla inşa edeceğiz. Bu anlamda geçmişten bu güne CHP' ye hizmet etmiş tüm fedakar dostlarımızla birlik ve beraberliğimizi tekrar oluşturacağız" dedi.

Başkan Necati Topaloğlu, "Son yerel seçimde 12 Eylülden sonra Rize merkezde belediye meclis üyesi çıkarttık, o seçimde oyumuzu 2769 dan 6536 ya yükselttik Rize merkezde her ne kadar oyumuzu artırmış olsak da hedefimiz bu sonuçlar olmamıştır. Bizler bu sonuçları başarı olarak görmüyoruz, hedefimiz ilk seçimde Rize'den milletvekili çıkarmak ve Rize belediyesini kazanmaktır" dedi.

Editör: TE Bilisim