Tanıtımda konuşan CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, kongre sürecini başlattıklarını kaydederek, "Şu ana kadar Rize Merkez ilçe ve Kalkandere ilçesinde kongrelerimizi yaptık. Merkez ilçede Necati Topaloğlu, Kalkandere ilçemizde Zafer Demirkapu başkanlığa seçildi. Yaptığımız kongreler bu güne kadar en geniş kapsamlı kongreler oldular. Eski il başkanlarımız, merkez ilçe başkanlarımız ile birlikte bir kongre süreci yaşadık bu durum kamuoyuna olumlu şekilde yansıdı. Diğer ilçe kongrelerimizi de birlik ve bütünlük içinde yapacağız" dedi.

CHP'nin Rize'de her geçen gün daha da yükseldiğini kaydeden Saltuk Deniz, "Bundan sonra varlığımızı daha fazla hissettireceğiz Vatandaşımızın her sorununu daha fazla dile getirmeye çalışacağız İnsanlara CHP'nin ülkeyi nasıl yöneteceğini anlatacağız. CHP Türkiye Cumhuriyetini kuran kadrodur, CHP çayı Rize'ye getiren kadrodur. Bir takım kişiler Rize'nin bir Cumhuriyet kenti olduğunu unutturmaya çalışıyor Biz CHP olarak Rize'ye yeni bir bakış açısı getireceğiz. Rize'nin bir Cumhuriyet kenti olduğunu unutturmayacağız" dedi.

Toplantıda konuşan CHP Merkez ilçe Başkanı Necati Topaloğlu, delegenin verdiği desteği boşa çıkarmayacaklarını ifade ederek, "CHP Rize merkez ilçe başkanlığına çalışmak için seçildim. Bu günden itibaren kolumuzu sıvayıp CHP'nin ilk seçimde ilimizden milletvekili çıkartabilmesi ve belediyeyi kazanmasıiçin çalışacağız" dedi.

Toplantıda konuşan Kalkandere'nin yeni ilçe başkanı Zafer Demirkapu, büyük bir coşkuyla kongre gerçekleştirdiklerini ifade ederek, " Delegelerimiz omuzumuza büyük bir sorumluluk yükledi. Bu sorumluluğun altından kalkacağıma inanıyorum. Partrimizi Rize'de bundan sonra her seçimde milletvekili çıkartacak seviyeye getirmek için yoğun bir çalışma yürüteceğiz" dedi.

CHP' ye yeni katılan Mustafa Erbaş, Uzun yıllar MHP'de siyaset yaptığını ifade ederek, "35 yıl MHP' de siyaset yaptım. 20 yıl muhtarlar derneği Başkanlığı yaptım. Türkiye'de üçüncü şube olarak Muhtarlar Federasyonunun şubesini kurduk. Bu güne kadar görev yaptığım her yerde başarılı olmaya çalıştım. Ülkem adına, Türklük adına, Türk Milliyetçiliği adına verimli çalışmalar yapacağıma inandığım CHP'yi tercih ettim." dedi.

Konuşmalardan sonra CHP ye katılan Mustafa Erbaş'a rozet takıldı.

Editör: TE Bilisim