Saadet Partisi Rize İl Başkanlığı, 2020 yılının ilk aylık il divan toplantısını Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Abdülkadir Çelebi'nin katılımıyla İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi.

GİK Üyesi Abdülkadir Çelebi, burada yaptığı konuşmada, Erzincan'da meydana gelen deprem nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet, yaralılara şifa dileyerek sözlerine başlarken, alınması gereken tedbirlere vurgu yaparak, "Hiçbir tedbir almayacaksın. Kendin ve etrafındakiler depreme dayanıklı köşklerde otururken vatandaşın tevekkül etmesini bekleyeceksin. Bu kabul edilemez. Allah daha acı günler göstermesin bizlere. Ama altını çiziyorum bu acıları görmemek için tedbirlerin de alınması gerekiyor. Bugün ekonomik ve sosyal hayatımızda da depremler olmaktadır. Milli Görüş hareketi hem manevi hem de maddi depremlere yönelik bir sığınak, nefis terbiyesi açısından bir dergahtır." dedi.

Merhum Başbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın Adil Düzen derken boşa konuşmadığını kaydeden Çelebi, aile huzurunun olması için, ekonomik refah için, milli bir eğitim için öncelikle adil bir düzen kurmanın elzem olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: "Bu hareketin elbette uhrevi karşılığı var ama bu dünyada da karşılığı var. Her geçen gün söylediğimiz her şeyde haklı olduğumuz ortaya çıkıyor ama iş işten geçmiş oluyor. Biz hak olanı söyleyip hak yerini bulsun diye elimizden geleni yaparız, kınayıcılardan da gocunmayız ve lisanımızı da munasip tutarız.

Bir yerde adalet olmazsa orada şahsiyetli dış politika da, adil bir ekonomi sistemi de, huzur da, refah da olmaz. Aile içi şiddet olur, çocuklarımız uyuşturucu müptelası olur, bir insanın iki dudağı arasında tartışılamaz kanun maddeleri dengemizi bozar. Bu dün de böyleydi, bugün de böyle, yarın da böyle olacak. Önceliğimiz adaleti tesis etmek olmalı. Hocamız Adil Düzen derken boşa konuşmuyordu. Aile huzuru olması için, ekonomik refah için, milli bir eğitim için öncelikle adil bir düzen kurmamız elzemdir."

Çelebi, konuşmasını Maide Suresi 105. Ayete dikkat çekerek tamamlarken, "Ey iman edenler! Siz kendi sorumluluklarınıza dikkat edin. Siz doğru gittiğiniz takdirde yanlış yola sapanlar size zarar veremez. Hepinizin dönüşü Allah'adır ve yapmakta olduğunuz her şeyi o zaman Allah size bildirecektir." buyuruyor Ayet-i kerimede. Bunu düstur edinmeliyiz. İşin özü budur. Aydınlık olduğu için karanlık var. Etrafımızı aydınlatmak için önce kendimizi yakmalı, Hakk derdine sarılmalı, hep birlikte inançla çalışmalıyız." dedi.

Editör: TE Bilisim