Çay tiryakilerinin beğenisine sunmak amacıyla oluşturduğu özel konseptle Rize, Artvin, Giresun, Erzurum, İstanbul ve Ankara'da özel çay satış mağazaları açan Çaykur, 90 çeşit ürününü tüketicilerle buluşturuyor. Çaykur'un tüm çay çeşitlerinin bir arada bulunduğu mağazaların açıldığı il ve bölgelere özel de çaylar üretiliyor. Elek altı olarak bilinen en özel çaylardan dolum yapılan paketlere, Başkent Meclis, Uzungöl, Elekaltı, Ovit, Ayasofya, Kemalpaşa, 42 nolu Tirebolu, Kafkasör, Palandöken ve Organik Rize Çayı adı verildi. Çaykur'un bölgelere özel çayları tüketicilerden büyük ilgi görüyor.

'En özel çayımız'

Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, "Çay satış mağazalarını açtığımız bölgelere özel ürünler üretiyoruz. Her mağazamıza özel, o bölgeye ait bir sembolü taşıyan ve sadece o mağazada satılmak üzere özel bir çeşidi yapalım istedik. Erzurum'dakine Palandöken Çifte Minare sembolleri içeren paketiyle Palandöken çayı, İstanbul'daki mağazamızda satılan İstanbul'la özdeşleşen ve kentin en özel sembollerinden Ayasofya Camii'nden esinlenerek Ayasofya diye belirledik. Başkentimiz Ankara için yaptığımız çaya ise Başkent Meclis Çayı adını verdik. Bu özel çaylarımıza elek altı olarak bilinen en özel çayımızdan dolum yaparak tüketicilerimizin damak tadına sunduk. Çaylarımız yoğun ilgi görüyor" dedi.

Aroma katkılı yeni ürünler için çalışmalar yürüttüklerini belirten Alim, yakında bu ürünlerin de piyasaya çıkacağını söyledi.

Rize Haberleri

Editör: TE Bilisim