ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, tüm Dünya'da etkili olan koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı üreticilerin ve çalışanların sağlığını tehlikeye düşürmemek amacıyla aldıkları yeni tedbirleri açıkladı.

Genel Müdür Vekili Alim, yaptığı açıklamada, ruhsatlandırma, budama ve üretici devir işlemlerinin 6 Nisan'a kadar durdurulduğunu ifade ederek, bu işlemlerin 6-30 Nisan tarihleri arasında yapılacağını kaydetti ve "Dünya genelinde etkili olan koronavirüs (Covid-19) salgınının olası risklerini en aza indirmek, ünitelerimizde çalışan personellerin üreticilerimizle olan sosyal izolasyonunu en aza düşürmek amacıyla, ünitelerimizde şu sıralar aktif olarak yürütülmekte olan ruhsatlandırma, budama, üretici devir vb. işlemlerin 6 Nisan 2020 tarihine kadar yapılmaması hem üreticilerimizin hem de çalışanlarımızın sağlığı açısından yararlı olacaktır.

Üreticilerimiz ruhsatlandırma, budama ve üretici devir işlemlerini 6-30 Nisan 2020 tarihleri arasında yaptırabileceklerdir.

Ayrıca iletişim kurma zorunluluğunda 6 Nisan 2020 tarihine kadar iletişim telefonlar aracılığı ile yapılacaktır" dedi.

Alim, daha önce de üreticilerin hesaplarına geçen destekleme paralarını çekerken Koronavirüs'e karşı önlemlerini almaları gerektiğini dile getiren mesajı ÇAYKUR'un SMS sisteminden üreticilere göndertmiş ve o mesajda, "Yaş çay destekleme bedelleri bugünden itibaren ilgili banka hesaplarınıza yatırılmış ve yarından itibaren (Cumartesi günü) çekilebilecektir. Ancak yaşanan Corona virüs salgını nedeniyle banka ATM lerinde izdihama sebebiyet vermeden, resmi Kurumlarımızın uyarıda bulunduğu mesafe kuralına azami dikkat ederek işlem yapmanızı, ortak menfaatlerimiz için önemle rica ederiz" ifadelerine yer verilmişti.

Editör: TE Bilisim