Çaykur Rizespor, son oynadığı Sivasspor maçında yaşanan hakem kararları nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildi. Maçta hakem Burak Pakkan'ın yönetimi altında, 6 Çaykur Rizespor futbolcusunun sarı kart görmesi, "takım halinde sportmenliğe aykırı hareket" olarak değerlendirildi ve bu nedenle kulüp disiplin kuruluna sevk edildi.

Sakatlanan Çaykur Rizesporlu Futbolcu Mithat Pala Ameliyat Edilecek Sakatlanan Çaykur Rizesporlu Futbolcu Mithat Pala Ameliyat Edilecek

Çaykur Rizespor'un hakem kararıyla ilgili yaşadığı sıkıntılar, maç sonrası futbolseverler arasında büyük bir tartışma konusu haline geldi. Kulüp yönetimi hakem kararının yanlışlığını ve tartışmalı olduğunu savunuyor.

Sarı kartların fazla dağıtılmasının ardındaki nedenler ve PFDK'nın vereceği karar merakla beklenirken, futbol camiası bu konuda daha fazla şeffaflık ve adil bir karar talep ediyor. Çaykur Rizespor'un aldığı bu kararın, futbolun adil ve spor kurallarına uygun bir şekilde yönetilmesi konusundaki hassasiyetin bir yansıması olarak ele alındığı gözleniyor.

Kaynak: Oğuz BAL