Süper Lig'in 19. haftasında Çaykur Rizespor, lider D.G. Sivasspor'a konuk oldu. Çaykur Rizespor karşılaşmanın 60. dakikasında Boldrin'in pasıyla ceza sahasında topla buluşan Garmash'ın golü ile 1-0 öne geçmesine rağmen 90+3'üncü dakikada Yasin Öztekin'in golüne engel olamadı ve karşılaşmadan 1 puan ile ayrıldı.

Karşılaşmadan Dakikalar;

93'GOL! Sivasspor yeni transferiyle duraklama anlarında eşitliği yakaladı. Sağ taraftan Mert Hakan'ın ortasında Appindangoye kafayı vurdu. Kaleciden seken topu takip eden Yasin Öztekin skora dengeyi getiren golü kaydetti.

90' Sağ kanattan bir kez daha Fatih hücuma destek verdi ve ortasını yaptı. Yine ön direğe hareketlenen Hakan Arslan bu sefer istediği kafa vuruşunu yapamadı.

90' Maçın sonuna en az dört dakika ilave edildi.

89'SubstitutionÇaykur Rizespor'da Umar Aminu yerine Braian Samudio oyuna giriyor.

88' Sarı Kart Gökhan Akkan

86' Sarı Kart Mustapha Yatabaré

86' Sarı Kart Amedej Vetrih

85' Maçta son dakikalarda oyun ağırlıklı olarak Çaykur Rizespor ceza sahası çevresinde oynanıyor.

83' Abdou Razak Traore'nin pasıyla ceza yayı üzerinde topu önünde bulan Appindangoye sağ ayağının içiyle vuruşunu yaptı ancak top çerçeveyi bulmadı.

82'İsmail Kartal oyuna müdahale ediyor ve Oğuz Kağan Güçtekin yerine Amedej Vetrih oyuna giriyor.

80' MÜTHİŞ KURTARIŞ! Ev sahibi ekibin baskısı sürüyor. Sağ kanattan gelen ortaya ön direkteki Hakan Arslan iyi dokundu fakat kaleci Gökhan harika bir kurtarışa imza attı.

78' YİNE DİREKTEN DÖNDÜ! Sol kanattan Ziya'nın yaptığı ortada top Yatabare'yi geçip arka direkteki Fatih'in önünde kaldı. Fatih Aksoy önünü boşaltıp yakın mesafeden ters ayağıyla şutunu attı ancak top bir kez daha direkten oyun alanına döndü.

78'Sivasspor'da tecrübeli golcü Arouna Kone yerini Abdou Razak Traore'ye bıraktı.

76' İLGİNÇ ANLAR! Sivasspor rakibini bunalttı. Üst üste ceza sahasına yapılan ortaların ardından son olarak Emre Kılınç kale sahasına sert bir top yoplladı. Hakan Arslan ön direkte topukla topu ağlara göndermek isterken Çaykur Rizespor savunmasından kritik bir müdahale geldi.

74' Sağ kanattan Fatih Aksoy atağa destek verdi fakat kale sahasına yaptığı ortayı Talbi kafayla uzaklaştırdı.

71' Ev sahibi ekip tüm hatlarıyla rakip sahaya yerleşti.

69' Paul Papp'ın oyundan alınmasıyla Sivasspor'da sağ bek pozisyonuna Fatih Aksoy geçti. Orta sahanın merkezinde ise Hakan Arslan ve Mert Hakan Yandaş görev yapıyor.

67' Hakeme itirazlarda bulunan Mert Hakan Yandaş sarı kart gördü.

65' Sivasspor'da yeni transfer Yasin Öztekin, Paul Papp yerine oyuna giriyor.

61' KÖTÜ KULLANDI! Maçta tempo arttı. Rakibini eksik yakalayan Rizespor'da Aminu soldan ceza sahasına girip içeri çevirdi fakat Sivasspor savunması topu karşılaşadı.

60'GoalGOL! Boldrin'in pasıyla ceza sahasında topla buluşan Harmash, çaprazdan dönerek vuruşunu yaptı ancak Samassa'nın müdahalesine rağmen top ağlarla buluştu.

60' Asist Fernando Henrique Boldrin

57' DİREKTEN DÖNDÜ! Ceza yayının hemen gerisinde topla buluşan Boldrin, sol ayağıyla çok sert vurdu fakat top direkten oyun alanına geri döndü. Çaykur Rizespor bu pozisyonda gole çok yaklaştı.

56' Ziya'nın yüzüne eliyle müdahalede bulunan Boldrin sarı kart gördü.

55' Sivasspor ikinci yarıya daha istekli başladı.

52' DIŞARI ATTI! Ceza sahasının sağ tarafında topla buluşan Kone kale sahasına ortaladı ancak Mert Hakan'ın yakın mesafeden yaptığı kafa vuruşunda top üstten dışarı gitti.

49' ÇOK KÖTÜ VURDU! Yatabare topla birlikte rakip ceza sahasına yaklaştı ve sol taraftan hücuma destek veren Mert Hakan'ı gördü ancak başarılı futbolcu uygun durumda çaprazdan çok kötü bir vuruş yaptı.

47' GOL İPTAL! Ani gelişen Sivasspor atağında ceza sahasının dışında topu alan Kone kaleye yüzünü döndü ve çok sert bir vuruş yaparak kalecinin sağından topu ağlarla buluşturdu. Golün ardından VAR incelemesi gerçekleştirilirken ağlara giden top ofsayt sebebiyle geçerlilik kazanmadı.

46'GOL! Ani gelişen Sivasspor atağında ceza sahasının dışında topu alan Kone kaleye yüzünü döndü ve çok sert bir vuruş yaparak kalecinin sağından topu ağlarla buluşturdu.

46'Asist Mert Hakan Yandaş

46'İkinci yarı başlarken konuk ekipte Oğulcan Çağlayan yerine Denys Harmash oyuna girdi.

45' Abdülkadir Bitigen'in işaretiyle karşılaşmada ikici yarı başladı.

Ve ilk yarının son düdüğü çalıyor. Süper Lig'de 19. haftanın kapanış maçında ilk 45 dakikadan gol sesi çıkmıyor.

45' İlk yarının sonuna en az bir dakika ilave edildi.

43' Çaykur Rizespor ilk yarının sonlarında rakip kaleye etkili geldi. Boldrin ceza sahasının biraz gerisinde topla buluştu ve soldan atağa destek veren Melnjak'ı gördü. Melnjak ilk fırsatta boşluk bulamazken sağ ayağıyla içeri yaptığı ortada top dışarı gitti.

41' Maç başından bu yana beş ikili mücadele kazanan Yatabare, bu alanda maçın şimdiye kadar en iyisi.

37' Abdullah Durak, Yatabare'nin müdahalesiyle yerde kaldı ve konuk ekip etkili olabilecek bir noktadan serbest vuruş kazandı.

36' GEÇİT YOK! Ceza sahasının sol çaprazında kaleye sırtı dönük topla buluşan Yatabare, oldukça dar bir açıdan etkili bir vole çıkardı fakat yerden seken topu kaleci Gökhan son anda çeldi.

34' Sakatlık yaşayan Boldrin'in tedavisi için sağlık görevlileri oyun alanına girdi.

33' Orta alanda Kone'yi faulle durduran Motassar Talbi sarı kart gördü.

31' DİREKTE PATLADI! Ceza sahası dışında topla buluşup meşin yuvarlağı rakiplerinden saklayan Kone kaleyi görüp uzak mesafeden çok sert vurdu ancak top direkte patladı.

28' Maçta tempo bu dakikalarda iyice düştü.

26' Çaykur Rizespor'a ara transfer döneminde katılan Skoda, Fatih Aksoy'a yaptığı müdahale sonrası sarı kart görüyor.

24' ETKİLİ VURUŞ! Kaleye oldukça uzak bir mesafede topla buluşan Mert Hakan Yandaş önünü boşaltıp şutunu attı ancak top üstten dışarı gidiyor.

23' Maçta bu dakikaya kadar topla en çok buluşan isim Ziya Erdal oldu.

21' Sivasspor rakip yarı alanın ortalarından Mert Hakan'la serbest vuruş kullandı. Arka direkte yükselen Yatabare kafayla topu tehlikeli noktaya indirdi ancak hakem pozisyonda faul tespit ediyor.

17' SAVUNMA KAPANDI! Sağ kanattan gelişen Sivasspor hücumunda penaltı noktasının sağ tarafında Kone topla buluştu ve şutunu attı ancak Melnjak'tan kritik bir müdahale geliyor.

14' Maçın büyük bölümü Çaykur Rizespor yarı alanında oynansa da iki takım da geride kalan sürede net bir şans yakalayamadı.

11' Skoda topla birlikte rakip ceza sahasına yaklaştı ve sol ayağıyla şutunu attı fakat etkili bir vuruş çıkaramadı.

10' BÜYÜK HATA! Kullanılan taç atışında ceza sahasında topla buluşan Abarhoun büyük bir hata yaptı ancak Emre'nin pasında topu alan Kone ofsayt pozisyonunda olunca önemli bir şansı değerlendiremedi.

7' Konuk ekip karşılaşmanın ilk bölümlerinde rakibini kendi yarı alanında kabul ediyor.

4' Rakip ceza sahasının biraz gerisinde topla buluşan Fatih ceza sahasına pasını yolladı fakat Mert Hakan Yandaş topu kontrol edemedi.

2' Sivasspor kalabalık bir şekilde rakip sahada boşluk arıyor.

Editör: TE Bilisim