Çaykur, 2021 Yılı Yaş Çay Alım Kampanyasının 4. Gününde Günlük Çay İşleme Kapasitesinin Üzerine Çıkarak 9 Bin 980 Ton Alım Gerçekleştirdi. Çaykur'un Kampanyanın Açıldığı 17 Mayıstan Bu Yana Aldığı Yaş Çay 23 Bin Tonun Üzerine Çıktı.

Çaykur'dan yapılan açıklamada, günlük çay işleme kapasitesinin üzerine çıkıldığından bölgesel olarak kontenjan uygulamasına geçilmek zorunda kalındığına vurgu yapılarak, "Bugün itibariyle toplam 23 bin ton Yaş çay yaprağı satın alınmıştır. 20 Mayıs tarihinde 9.980 ton yaş çay alımı gerçekleştiğinden ve bilindiği gibi kapasitenin üzerine çıkılmıştır. Bu nedenle ilk gün 100 Kg dan başlayan alımlar bölge, bölge 50, 30, 20 kg şeklinde devam etmektedir." denildi.

Açıklamada, çay üreticilerine acele etmemeleri ve günlük kontenjanları kadar çay toplamaları tavsiyesinde bulunularak, "Üreticilerimiz çay toplamada acele etmeden günlük satabilecekleri kadar çay toplamalarını istirham etmekteyiz. Çayı toplayıp bekletmenin kaliteyi bozduğu bilinmektedir. Çayın en iyi bekleyeceği yer bahçedir. Sabırla hasada devam edelim temennisiyle sağlık huzur ve bereketli günler dileriz." İfadelerine yer verildi.

Çaykur'un 8 bin 600 tonu siyah çay olmak üzere 9 bin 100 ton günlük yaş çay işleme kapasitesi bulunuyor.

Editör: TE Bilisim