Çay üreticilerinin Rize'ye gelmesinin yasak olduğu dönemde sosyal medyada çokça "Çayı vali toplasın" şeklinde tepkilerle karşılaşan Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Ticaret Borsası'nda düzenlenen toplantıda "Gerekirse çaylığa iner çay da toplarım" ifadelerini kullanmıştı. Sezonun açılmasıyla kolları sıvayan Rize Valisi Kemal Çeber, Belediye Başkanı Rahmi Metin ve ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, ÇAYKUR'a ait çay bahçesine girerek çay topladı.

Gerçekleştirdiği çay hasadının ardından açıklamalarda bulunan Vali Çeber, "ÇAYKUR bir kaç gün önce sezonu açtı ve bugüne kadar 16 bin ton çay aldı. Çok özel programlar yaptı. ÇAYKUR, sağ olsun genel müdürümüz pandemi sürecini de dikkate alarak çayların toplanması, hem alım yerleri, hem fabrikalar, hem de çalışma sistemini ekibiyle birlikte buna göre planladı. Sorunsuz bir çay sezonu geçirmek için ÇAYKUR her şeyi yaptı. Baştan beri süreci takip ediyoruz. İşin içerisine çay hasadı ve çay girince daha bir hassaslaştık. Allah'a şükür hem Türkiyemiz'de hem Rizemizde süreç çok iyi ilerletildi. Müstahsillerimizin çay bölgesine gelmesine hükümetimiz izin verdi. Şuana kadar Rize'ye gelmek isteyen çay müstahsili sayısı bu sabah itibariyle 36 bine ulaştı ve başvurular devam ediyor. Bunun 40 binlerde olacağını değerlendiriyoruz. Diğer illerle beraber 55-60 bin bandında bir başvuru var. İlimize de bu sabah itibariyle sadece çay müstahsili kriteriyle gelen vatandaşımızın sayısı 7 binlere ulaştı" ifadelerini kullandı.

"Aynı anda 10 aracı birden kontrol edebiliyoruz" diyen Vali Çeber "Dolayısıyla çok yoğun olan trafik saatlerinde bile 500 metreyi geçen kuyruğumuz olmadı. Buralarda sağlık kontrolleri yapılıyor. Neler yapacaklarının yazılı olduğu taahütname imzalanıyor ve ondan sonra adreslerine bildirimleri yapılıyor" dedi.

Editör: TE Bilisim