Rize Ticaret Borsası (RTB)'den konu hakkında yapılan açıklamada, ''Rize Ticaret Borsası (RTB) olarak Çay Çarşısı Projesi'ne 2013 yılında dönemin Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'dan tam destek alarak başlamıştık. Rize'nin çehresini değiştirecek Çay Çarşısı Projesi için bugüne kadar çok detaylı fizibilite ve projelendirme çalışmaları yapıldı. Tüm bu çalışmaların sonucunda proje Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı(DOKA) tarafından onaylanıp ihale süreci tamamlandıktan sonra RTB Başkanı Mehmet Erdoğan RTB Genel Sekreteri İsmail KOCAMAN ve Karos Mühendislik İnşaat Firması ortağı Hasan Hüsnü Şahin ile projenin yapım ihalesi imzaları atıldı '' denildi.

Erdoğan; ''Rize'nin Yüz Akı Olacak Bu Projeyi Hayata Geçirmenin Haklı Gururunu Yaşıyoruz''


2013 yılından bu yana birçok engele takılan Çay Çarşısı Projesi'nin gerçekleşmesi için çok çaba sarfettiğini belirten Başkan Erdoğan, "Projenin ilimize kazandırılması için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, birçok Bakan ve kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileriyle görüştüm. Her seferinde bıkmadan bu projenin ilimiz için önemine değindim. Allah'a şükürler olsun ki projemiz kabul oldu. Borsamızın oluşturduğu Çay Çarşısı İhale Komitesi'nin başkanlığında Çay Çarşısı Projesi yapım ihalesini yaptık. İhaleye 8 firma katıldı. Bu firmalar arasından 4 firma dosya hatasından elendikten sonra kalan 4 firma arasından iki haftalık dosya inceleme çalışması sonuçlandırılıp, en uygun teklif olan Karos Mühendislik İnşaat Şirketi'nin teklifi Çay Çarsısı İhale Komitesi tarafından oy birliğiyle kabul edildi. Karos Mühendislik İnşaat Şirketi Rize'de 2013 yılında iki ortaklı olarak kurulmuş bir firmadır. Türkiye ve Rize'de özel projelerde çalışmış şirket ilimizin en özel projesi olan Çay Çarşısı Projesi'ni 18 ayda bitirmeyi taahhüt etmiştir" dedi.


Erdoğan, "Çay Çarşısı Projesi'ni hayata geçirmemizde bizlerden desteklerini esirgemeyen başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, hükümetimizin ilgili Bakanları, milletvekilleri, DOKA Yönetim Kurulu ve Genel Sekreteri Onur Adıyaman'a, projede çalışan tüm çalışanlara teşekkür ediyorum. Borsaya göreve geldiğim günden itibaren Rize'ye kalıcı ve faydalı işler yapmayı şiar edindim. Rize'nin yüz akı olacak bu projeyi hayata geçirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Ülkemize, bölgemize ve ilimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum" dedi.


Çay Çarşısı Projesi


Borsamızın ilimize kazandırdığı Çay Çarşısı Projesi'yle, çayın memleketi Rize'de tüketici grupları, gıda toptancıları, yerli/yabancı turistler, organizasyon işletmeleri ve bölge halkının kullanımına sunulacak sosyal yaşam alanı olacaktır. Çay Çarşısı çay ile ilgili bütün ürün gruplarına, sektörel markaları ve yöresel ürünleri bir araya toplayarak toplu olarak tüketicilerin beğenisine sunacaktır. Çayın ve çay üreticilerinin tanıtımına hizmet etmek ve bu kapsamda farklı alanlarda elde edilen gelirleri artırmayı hedefleyen Çay Çarşısı Projesi alanında belirlenen amaca hizmet etmesi amacıyla Seyir Terası, 13D Çay Sineması, Çay Müzesi, Çay Satış Dükkanları, Çay İkram Dükkanları, Yöresel Hediyelik Dükkanlar, Değirmen ve Sosyal Alanlardan oluşacaktır.

Editör: TE Bilisim